Home Refresh! 5 soorten maskers om uit te kiezen
Beauty forecast

Refresh! 5 soorten maskers om uit te kiezen

Het is 2022, een jaar dat door velen met hoop wordt verwelkomd! Want wat was het een moeizaam jaar, dat 2021! Met al die lockdowns, avondklok en als klap op de vuurpijl een totale lockdown voor kapsalons, barbershops en beautysalons tijdens de laatste weken van het jaar. Weken die veel goed hadden moeten maken voor alle pijn die al geleden was. Over 2 weken gaan hopelijk de salons weer open en kunnen we ons weer op professionele wijze laten verwennen!

Refresh!

2022 bevat 3x het getal twee en dat maakt dit jaar heel bijzonder. En 3 x 2 is 6. Wat kunnen we van een 6-jaar verwachten? De 6 energie is zacht, rustig en vriendelijk. 6 is het getal van de liefde. Laten we hopen dat 2022 een liefdevol jaar gaat worden na die turbulente tijd die we achter de rug hebben. Want wat liefde en zachtheid kan deze gepolariseerde wereld wel gebruiken. Laten we elkaar omarmen in plaats van afstoten. Als corona ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat we er samen uit moeten komen. Wat je mening over alle maatregelen ook is. Een virus stopt niet bij landsgrenzen en maakt geen onderscheid tussen rijk of arm.

Me-time

6 is ook het getal van familiegevoel, huis en thuis. Dus wat is er nou fijner dan jezelf de eerste dagen van januari af en toe te verwennen met een thuismasker? Gun je jezelf die me-time. Straks worden de dagen weer langer, gaan de salons weer open en hopelijk gunnen we dan onze kappers en schoonheidsspecialisten wat extra's. Dus boek alvast die extra treatment!

Welke maskers zijn er?

Er zijn allerlei soorten maskers op de markt, we zetten ze even voor je op een rij. Welk type geschikt voor jou is, hangt van je huidtype en voorkeur af.

Meer inspiratie op Pinterest?

Er zijn 5 soorten maskers om uit te kiezen:

1. PEELING MASKERS

Deze maskers verwijderen de dode huidcellen in de bovenste huidlaag. Hierdoor zal je huid er weer stralender uit gaan zien.

2. PEEL-OFF MASKERS

Dit soort maskers komen meestal in een gelvorm, die je op de huid aanbrengt. Het masker droogt op en kan na ongeveer 10 minuten van je gezicht worden afgetrokken als één geheel. Deze maskers hydrateren en verwijderen onzuiverheden.

3. CRÈME MASKERS

Deze maskers lijken qua substantie op een gewone crème en zijn bedoeld om de huid extra te voeden. Veel van dit soort maskers kun je de hele nacht op laten zitten om de huid extra te hydrateren.

4. SHEET MASK

Deze maskers komen uit Zuid-Korea en zien er uit als een soort stoffen 'Phantom of the Opera' masker. Dit masker is doorweekt met actieve ingrediënten en geven de huid een extra boost. Je hoeft dit masker niet af te spoelen na gebruik, je verwijdert alleen het vel.

5. KLEIMASKERS

Kleimaskers zijn bedoeld om de poriën te zuiveren, vuil en overtollig talg te verwijderen en zijn mestal geschikt voor een vette huid. Deze maskers moet je grondig afspoelen nadat ze hard geworden zijn. Wacht daar niet te lang mee, anders kan een kleimasker je huid ook uitdrogen.