Home Dé 4 make-up kleur trends voor zomer 2022
Beauty forecast

Dé 4 make-up kleur trends voor zomer 2022

Deze zomer staan er weer een aantal inspirerende make-up trends op stapel. Met de komst van een nieuw seizoen zien we ook weer veel nieuwe kleuren voor ogen, lippen en wangen.

 Wat we bij alle trends terugzien is een healthy glowing skin als basis. Een prachtige natuurlijke huid met zo weinig mogelijk foundation. Afpoederen hoort echt tot het verleden, een glanzende huid is een must! 

Bij alle trends is een 'healthy glowing skin' de basis

Ook op de ogen en wangen zien we veel crème-achtige producten, met highlights op wangen en op het wenkbrauwbot. 

1. Roodtinten op ogen, wangen & lippen 

De kleur rood is op zich geen nieuwe trend, maar het is wel een kleur die bij heel veel mensen mooi staat. De kleur rood varieert van baksteenrood met een oranje ondertoon naar rozerood of kersenrood. Iedereen kan een roodtint hebben.

Mocht je rood echt te heftig vinden dan kan je de kleur afzwakken door een beetje foundation door de rode kleur te mengen. Voor wat extra glans kan je de roodtint ook mengen met een dagcrème of met een serum. Dit is ook mooi voor extra glans op de wangen. 

2. Pasteltinten 

Pasteltinten zijn ook weer helemaal terug van weggeweest. Deze kleuren zagen we ook veel in het begin van de jaren 90, vooral veel roze, lila en lichtblauw. 

De kleuren mogen mooi vloeiend in elkaar overlopen en een beetje een verwassen sfeer hebben, alsof overal wit doorheen is gemengd. De pastellook is krachtig en intens. Je begint met een witte of nude crèmebasis, daarover zet je met een fluffy kwast wat kleur. Je kan ook voor een pastelkleurige eyeliner gaan. Door veel mascara te gebruiken maak je de look meer draagbaar. 

3. Witte oogschaduw

MUA: Micky Jooren Haar- en make-up | Foto: Michel Zoeter | Model: Annika

Nieuw is ook de terugkomst van de witte oogschaduw. Deze mag mat of glanzend zijn. Wit geeft een frisse blik maar staat ook voor een nieuwe start. De oogschaduw mag aangebracht worden van de wimpers tot boven de wenkbrauwen. 

4. Koraalkleuren 

Koraalkleuren zagen we al veel in 2019, maar ook dit jaar is deze kleur weer helemaal terug van weggeweest. Mooi op ogen, lippen en wangen. 

Kortom het wordt een mooie kleurrijke zomer!