Home De 3 beste tips voor het verzorgen van een vette huid
Beauty forecast

De 3 beste tips voor het verzorgen van een vette huid

Een vette huid is heel vervelend, want wie zit er nou te wachten op een glimmend gezicht en oogmake-up die snel uitloopt? Lees daarom deze 3 slimme tips in de strijd tegen een vette huid!

vette huid

Een vette huid, het kan moeilijk zijn om die te verzorging. Veel mannen en vrouwen hebben er last van. Vooral de T-zone kan binnen een uur al enorm vet zijn; geen enkele poeder kan er tegenop. Er bestaan producten die beweren de huid te matteren of de overtollige oliën te verminderen, maar als je echt last hebt van een vette huid is ook dat effect tijdelijk. Dus hoe verzorg je een vette huid nou goed?

1. Tijdens het douchen

Het goed reinigen van je huid is een goede eerste stap. Zorg dat deze vrij is van sulfaten en geurstoffen. Was de reiniger helemaal van je gezicht en ga daarna voor een subtiele scrub om je huid te exfoliëren. Dit verwijdert dode huidcellen en vermindert verstopte poriën.

2. Na het douchen

Breng een talg-absorberend product aan. Ook is een toner met antioxidanten en celcommunicerende ingrediënten is een goede aanrader. Toners met deze ingrediënten make grove poriën minder zichtbaar, herstellen de huid en verwijderen de laatste sporen make-up die de huid zouden kunnen verstoppen.

3. Op het gezicht

Ook voor een vette huid is een zonnebrandcrème essentieel. Niet alleen om rimpels tegen te gaan, maar ook om kans op ontstekingen te verminderen. Kies voor een luchtige bescherming en breng eventueel daar overheen nog een laagje foundation aan. Gebruik, indien gewenst, een beetje matterende gezichtspoeder.