Home Black Hair ontrafeld
Hair solutions

Black Hair ontrafeld

experts-black-hairVrouwen met steil haar willen vaak krullen en krullebollen willen het weer steil. Daarom zie je vaak bij vrouwen met kroeshaar dat ze hun haar gaan relaxen. Dat kan natuurlijk, als je dat echt mooier vindt. Maar jarenlang relaxen is heel slecht voor het haar. Gelukkig kiezen steeds meer vrouwen voor natural hair, waarbij ze hun krullen koesteren in plaats van ze te bestrijden. Natuurlijk kroeshaar vraagt echter wel om specifieke haarverzorging. Wij vroegen onze black hair expert om tips en advies.
Claudia
Claudia Creebsburg is professioneel hair en make-up artist en ervaringsdeskundige op het gebied van kroeshaar. Na jarenlang gezocht te hebben naar makkelijke en natuurlijke behandelmethodes voor kroeshaar heeft zij besloten zowel haar kennis als een selectie producten samen te brengen in de webshop NaturalBlackHair. Wij zijn er trots op dat Claudia in ons expert team zit en al jullie vragen over de verzorging van black hair gaat beantwoorden!

KROESHAAR
Kroeshaar (ook wel black hair genoemd) is erg teer en breekt snel af. Krullen raken ook sneller verstrikt in elkaar en je moet kroeshaar daarom voorzichtig kammen. Een Tangle Teezer is daar geschikt voor en sommige mensen zweren bij finger detangling. Door je haar te kammen met je vingers voel je veel beter waar een klit zit in je haar. Ook is het belangrijk dat je je haar goed voedt.
Geen kroeshaar is hetzelfde. Zelfs op één hoofd heb je verschillende soorten kroes. In de nek kan het bijvoorbeeld veel minder kroes zijn dan op de kruin, er is dus verschil in krulpatroon. Je hebt krultype 2A t/m 4C. Hoe hoger het getal hoe meer kroes. Krullen van het type 2A zal eerder een product nodig hebben dat frizz tegengaat en het type 4C zal een product nodig hebben dat hydrateert en definitie geeft. Het blijft een zoektocht om de juiste producten voor je krullen te vinden maar geef het niet te snel op, gebruik de producten minimaal 2 weken voordat je een conclusie trekt. Wordt geen product junkie 😉
black-hair

VERZORGING VAN BLACK HAIR KAPSELS

Je kunt je black hair het beste verzorgen door het een keer in de week te wassen en daarna een te conditioner gebruiken. Door je haar dagelijks nat te maken met water of een leave-in conditioner zorg je ervoor dat het gehydrateerd blijft en minder snel zal breken. Gebruik een shampoo zonder SLS want dat droogt je krullen uit. Na verloop van tijd kan er dan wel wat build-up onstaan. Daarom is het slim om je haar af en toe wel te wassen met een SLS-houdende shampoo. Zeker als je haarproducten gebruikt met siliconen moet je zo af en toe je haar wassen met SLS houdende shampoo. Gebruik 1 a 2 keer in de maand een deep conditioner en slaap op een zijden/satijnen kussensloop.
Als je kroeshaar droog is moet je het niet behandelen met alleen maar vette producten. Je moet zorgen dat je het dagelijks goed hydrateert met water en conditioner . Daarna kun je je puntjes sealen met een beetje olie bijvoorbeeld castorolie of jojobaolie. Je kunt zelf prima experimenteren met het maken van  haarproducten. Er staan genoeg goede recepten op youtube en/of blogs met huis, tuin en keukenmiddelen zoals avocado, honing en olijfolie. Kan bijna niet fout gaan. En zo kan je ook het recept aanpassen op de behoefte van jouw haar.

NATURAL BLACK HAIR

Als je natural wilt gaan en afwilt van het relaxen van je haar, kan je bijvoorbeeld een big chop laten doen (het haar helemaal laten afknippen) of het gewoon laten uitgroeien m.b.v. een weave of braids. Het voordeel van een weave is dat het een protective style is en dat je je haar rust geeft en minder snel breekt.
Zorg dat je een goede kapsalon voor kroeshaar vindt. Zij weten dat je het beste droog kunt knippen. Als kroeshaar nat is krimpt het enorm in en is het dus moeilijk inschatten hoe het eruit ziet als het haar weer droog is.
HAARUITVAL NA WEAVES
Bij haaruitval of kale plekken na weaves of relaxen raad ik aan om naar de dokter gaan om uit te sluiten dat het geen andere oorzaak heeft. En je haar even met rust laten en laten ademen. Een goede doorbloeding van je hoofdhuid is belangrijk. Door je hoofdhuid te masseren met bv. cocosolie of jojobaolie voor je wekelijkse shampoobeurt, stimuleer je de doorbloeding. Je haar voelt dan ook minder droog aan na het wassen.

Natural-Black-Hair
www.naturalblackhair.nl