Home Alice krijgt een tweede kans dankzij de BeautyBank
Hair solutions

Alice krijgt een tweede kans dankzij de BeautyBank

De BeautyBank wil graag mensen helpen die zelf het geld niet hebben voor een kapper of uiterlijke verzorging. Daarvoor werken we samen met tal van professionals. Maar hoe ga je nu om als je gebeld wordt met de vraag of we iemand kunnen helpen die zelf graag andere mensen wil helpen met mooi maken? Via de vrijwilligers centrale Alkmaar werden we benaderd met het verhaal en de droom van Alice. Een prachtige vrouw die zo graag andere mensen wil laten stralen daar wil je toch iets voor betekenen. We hebben een beginnetje kunnen maken en hopelijk bereikt dit bericht de mensen die Alice een volgende stap kunnen laten zetten. Lees hoe Alice de eerste stap heeft ervaren naar haar droom.

Het is fijn om te voelen dat er mensen zijn die je een duwtje in de goede richting willen geven

Het verhaal van Alice

Beautybank2

Alice is moeder van twee kinderen en onlangs gescheiden. Ze wilde altijd al iets met beauty doen, vooral knippen vond ze altijd leuk. Door problemen ontbrak de tijd dichter bij haar droom te komen. Ze was 20 toen ze naar Nederland kwam. Na een paar maanden begon ze te werken en na 4 jaar kreeg ze een dochter en een tweede kind volgde snel. Na veel problemen in haar huwelijk, besloot ze 15 jaar later te gaan scheiden.

Nu de kinderen groter zijn, wil Alice weer aan de slag. Alice: "Ik wilde altijd al kapster worden en ben naar de gemeente gegaan om te vragen of ze mij konden helpen een opleiding te volgen.  Ze vertelden mij dat ik te oud ben en dat ze alleen jongeren onder de dertig aan een opleiding helpen. Om iets voor mij te zoeken dat past bij mijn droom heeft de lieve dame van de Vrijwilligers Centrale Alkmaar contact gezocht met de BeautyBank en mijn verhaal gedeeld. De volgende dag werd ik al door de BeautyBank gebeld en kort daarop kreeg ik weer een telefoontje, dit keer met een verassing…"

Beautybank1

Alice kreeg een workshop haarvlechten bij de Haarschool aangeboden. Het was een ontzettende leuke en vooral leerzame avond. "Het is fijn om te voelen dat er mensen zijn die proberen om jou blij te maken en je een duwtje in de goede richting willen geven. Ik ben zo dankbaar en blij, wie weet komt mijn droom op een dag toch nog."

Miranda oprichtster van De Haarschool

"De beautybank heeft contact met mij gezocht omdat Alice dolgraag kapster wil worden. Zelf geef ik workshops en trainingen met lang haar. Alice mocht bij mij een workshop komen volgen. Het was een hele leuke avond, Alice pakte het heel snel op en maakte mooie dingen. Als je ziet dat iemand blij en enthousiast is geeft dat mij ook weer veel energie. Met de basis dingen die ze nu geleerd heeft kan zij weer andere mensen mooi maken. Het is geweldig dat de beautybank de mensen samen brengt en we elkaar kunnen helpen."

Over de BeautyBank

Als het leven tegenzit omdat je door omstandigheden weinig geld hebt, durf je soms minder. Erger nog: je voelt je soms minder. Toch is een beetje zelfvertrouwen en aandacht het enige wat nodig is voor de eerste stap naar verandering. Solliciteren op die nieuwe baan, eindelijk beginnen met sporten, durven daten óf iets anders. Met behulp van een professional team uit de beautybranche en donateurs helpt de BeautyBank mensen met weinig geld aan meer zelfvertrouwen: door een bezoek aan kapper, styliste, visagiste en/of schoonheidsspecialiste.