Home 9 redenen om van je kapper te scheiden
Hair solutions

9 redenen om van je kapper te scheiden

Naar de kapper gaan is altijd toch weer een dingetje; hoeveel gaat er dit keer af, toch een nieuw kleurtje proberen of alles bij hetzelfde houden? Hoe dan ook, een salonbezoek moet vertrouwd voelen met als doel dat je met een big smile de deur weer uitloopt. Gebeurt dat laatste al een tijdje niet,  dan is het misschien een voorteken om je af te vragen of jouw kapper wel zo goed bij je past en zou je kunnen overwegen dat een scheiding voor jullie het beste is.

Om je salonbezoek positief te houden, is het verstandig om het niet te negeren als er een alarmbel gaat rinkelen. Overkomt jou een van de onderstaande situaties? Dan wordt het de hoogste tijd voor een andere kapper!

Nummer-1

"Zo had ik het niet bedoeld"

Deze woorden wil je nooit van je kapper horen, al zijn fouten menselijk. Maar als jouw kapper te vaak twijfelt of onoplettend is, hoe kun je jouw haar dan aan hem of haar toevertrouwen? Een kapper moet precies kunnen werken en de afspraak met jou serieus nemen. Wat heb je eraan als jouw kapper vergeet op tijd de kleur uit te spoelen, waardoor het resultaat minder mooi is?

Nummer-2

Bijknippen is niet kortwieken!

Kappers willen misschien graag knippen, maar als jij maar een paar centimeter eraf wilt, is het ook belangrijk dat je kapper daarnaar luistert. Natuurlijk groeit haar weer aan, maar die weken daartussen kunnen heel lang duren als je echt het gevoel hebt dat je met een te korte pony rondloopt!

Nummer-3

Geen tijd voor advies

Al kom je langer bij dezelfde kapper, toch is het elke keer belangrijk dat hij of zij voor het wassen even met je gaat zitten om door te nemen wat de wensen dit keer zijn, hoe de kleur de vorige keer is bevallen, ect. Een goede kapper neemt de tijd voor je.

Nummer-4

Afleiding tussendoor

Natuurlijk hoeft je kapper niet als een slaafje naast je te blijven staan als de kleur intrekt, maar hij moet wel steeds komen kijken hoe het proces verloopt. Een kapper die maar staat te praten met collega's of druk is met een andere klant tussendoor en daardoor de tijd vergeet heeft geen aandacht voor jou.

Nummer-5

One Trick Pony

Het komt niet vaak voor, maar sommige kappers knippen nu eenmaal het liefst hetzelfde type kapsel. Als je iedereen om je heen de salon ziet verlaten met dezelfde bob, zorg dan ook dat je snel weg bent. Kappers moeten zich comfortabel voelen met elk soort kapsel.

 Nummer-6

Foto genegeerd

Je hebt veel tijd besteed aan het uitzoeken van een plaatje van een kapsel dat je echt graag wilt hebben en je kapper werpt er nauwelijks een blik op. Of hij legt uit waarom dat kapsel niet mogelijk is met jouw haar, of hij  gaat ermee aan de slag. Maar je kunt wel verwachten dat je serieus genomen wordt.

Nummer-7

Altijd met vakantie

Als het telkens weer niet lukt om een afspraak te maken omdat je kapper met vakantie is, dan is het misschien tijd om op zoek te gaan naar iemand die liever werkt dan altijd met vakantie is. Je zoekt een kapper die houdt van zijn werk.

Nummer-8

Risky blow-dry

Is je haar mooi gekleurd en geknipt en dan komt de loeihete föhn, die op je haar wordt geblazen zonder enige bescherming. Goede kappers maken altijd gebruik van stylingproducten en houden rekening met jouw kwetsbare, net gekleurde haar.

Nummer-9

Mobiel bij de hand?

Een kapper die liever zijn mobiel checkt dan jouw haar, kun je maar beter vergeten. Een mobieltje dat continu trilt van appjes die binnenkomen leidt af. Bovendien is het de beste manier om iemand buiten te sluiten als je kapper de berichtjes steeds tussendoor leest, soms lacht en snel reageert. De andere kant van het verhaal is dat het voor jouw kapper ook heel irritant kan zijn als jij hetzelfde doet!
Bij welk voorteken zou jij meteen een nieuwe kapper gaan zoeken?
Lees ook ; 5 manieren om je kapper van je te laten houden!