Home 5 manieren om je kapper van je te laten houden!
Haarpraat

5 manieren om je kapper van je te laten houden!

Wil jij ook graag een goede relatie met je kapper opbouwen? Tenslotte is deze persoon degene die je kan maken of breken, tenminste ... hij of zij kan je of een prachtig kapsel bezorgen of een periode van bad hairdays! Dus het is zaak dat je kapper ook dol op jou is, hier geven we je 5 tips hoe je dat voor elkaar krijgt!

Nummer-1

Kleur niet meer zelf

Het maakt niet uit dat zo'n doosje van de drogist veel goedkoper is, het is ook slechter voor je haar. En uiteindelijk ben je dan nog een dief van je portemonnee want treatments om de boel te herstellen zijn niet goedkoop. Dus DOE HET NIET MEER! Wil je gekleurd haar, dan zal je echt naar een salon moeten om dit vakkundig te laten doen.

Nummer-2

Bemoei je er niet mee

Natuurlijk is het eng om je haar te laten knippen of kleuren, maar een goede kapper neemt de tijd voor een adviesgesprek. Spreek alles door, stel alle vragen en vertrouw daarna op je kapper. Je kunt het hele proces niet via de spiegel volgen. Je blijft er toch ook niet bijstaan als je auto wordt gerepareerd? Laat een pro zijn werk doen!

Nummer-3

Wees realistisch

Dwing je kapper niet om dingen te doen waar hij of zij niet achter staat. Als je kapper je afraadt om je haren te licht te kleuren, doet hij of zij dat omdat je haar het waarschijnlijk niet zal overleven. Als je kapper je adviseert om voor een iets korter kapsel te gaan omdat je haar te dun is voor lang haar, vertrouw er dan op. Ook je kapper zal moeten roeien met de riemen die hij of zij heeft en kan er niets aandoen dat je haar niet zo vol en gezond is als jij zou willen.`1

Nummer-4

Vertrouw advies

Als je kapper je een product adviseert, doet hij of zij dat echt niet om je zakken te legen. Hij of zij kent je haar en is echt de beste persoon voor productadvies. Bovendien ben je op den duur goedkoper uit met een paar producten die werken en je helemaal zult opgebruiken, dan met een badkamerkast vol miskopen.

Nummer-5

Zeg ja tegen een toner

Zeg ja, als je kapper aanbiedt een toner na je kleuring te gebruiken. Nee, dat doet hij of zij niet omdat de kleur is mislukt. Een toner maakt je haarkleur echt mooier en zorgt voor een egaler verloop van je highlights.

Het komt er dus eigenlijk op neer dat je jouw kapper gewoon moet vertrouwen. Is het vertrouwen weg, dan kun je beter een andere kapper zoeken. Maar als je vaak complimenten krijgt over je haar als je bij de kapper bent geweest, ga er dan vanuit dat je de juiste persoon hebt getroffen en wees dan ook trouw! Je kapper zal van je houden!

Heb jij je ideale kapper al gevonden? Je kunt ze zoeken via onze salonfinder. Staat je kapper er niet bij? Laat het ons dan weten op dit emailadres!

Meer inspiratie vind je op HAAR | MANNEN & BARBERS| HUID & BEAUTY of INNERBEAUTY