Home 10 haarvragen aan Buse Unlu
Hair solutions

10 haarvragen aan Buse Unlu

Op foto’s ziet hun haar er altijd fantastisch uit. Hoe krijgen ze dat zo? En hebben celebs ook weleens last van een bad hair day? Ik vroeg het aan zangeres Buse Unlu. Buse (30) treedt in 2002 voor het voetlicht met de band Mad'House. Hun eerste #1 hit, 'Like a prayer' veroverde in no time heel Europa. In 2004 gaar Buse zich helemaal op haar gezin richten. In 2007 is Buse te zien in Onderweg naar Morgen en gaat ze zich meer op acteren en presenteren richten.

1. Hoe omschrijf je jouw haartype?
Donkerbruin/zwart met slag.

2. Heb je weleens haarproblemen en zo ja, wat doe je eraan?
Nee, niet echt.

3. Hoe verzorg je je haar thuis?
Sowieso gebruik ik altijd een conditioner na mijn shampoo. Heb weleens 2in1 shampoo's geprobeerd maar dat werkt toch net wat minder. Daarnaast doe ik zo af en toe een hair repair kuurtje. En ik laat regelmatig mijn puntjes bijknippen.

4. Hoe hou je je haar mooi? Wat zijn je beautygeheimen?
Ik doe niet veel bijzonders. Wat wel een belangrijk effect heeft op mijn haar is dat ik het alleen met henna verf. Ik ben grijs aan het worden, dus ging ik mijn haar verven. Maar ik merkte toch dat mijn haar veranderde. Mijn haar werd droog en de slag die er heel mooi in zat, werd minder. Nu ik alleen henna gebruik heb ik daar geen last meer van. Ik gebruik de henna van Lush en daar zitten ook extra ingrediënten in waardoor je haar echt heel mooi gaat glanzen.

5. Wat is je favoriete haarproduct en waarom is dat zo?
Ik heb weleens last van pluizig haar en daar heb ik verschillende merken wax voor uitgeprobeerd. Maar meestal was het effect dat mijn haar vet werd. Geen volume, niets meer. Ik heb via een visagiste een heel goed product ontdekt van Keune Blend Paste (het rode potje) en het dat werkt perfect voor mij. Pluis is weg en geen vet ingestort haar.

6. Wie inspireert jou met haar creatieve/mooie kapsels?
Ik heb niet een specifiek persoon. Maar als ik iets anders wil dan ga ik op onderzoek op het internet. De laatste keer heb ik me laten inspireren door de pony van Kate Moss. Die pony heb ik ook een paar maanden gehad en die laat ik nu weer bij groeien.

7. Heb je ooit weleens je haar laten knippen of kleuren waar je later spijt van kreeg?
Ik ben een paar keer veel te kort gegaan. Ik was mijn lange haar zat en wilde een drastische verandering. Het zat dan wel supertof maar na een tijdje was ik dat weer zat en ja, dan duurt het toch even voor het weer lang is en je moet door die dramatische lengtes heen waarbij je haar helemaal niet zit. Dat is dus iets wat ik niet snel meer zal doen. Niet omdat mijn haar niet goed zat maar door de lange nasleep ervan om het weer aan te laten groeien.

8. Welk kapsel/haarkleur vind je tot nu toe het beste bij je passen?
Ik vind lang haar het beste bij me passen. Je kunt er veel kanten mee op en ik vind het makkelijker. Als ik een dag geen zin heb om mijn haar te doen dan doe ik het in een strakke staart.

9. Bij welke gelegenheid was je heel blij met je haar? Wie had het toen verzorgd?
Toen ik nog bij Mad'house zat werd mijn haar gedaan door Marco Langeveld. Nou dan zit je haar gewoon altijd goed. Die man is echt geweldig met haar.

10. Heb je een vaste haarstylist en wat maakt hem of haar speciaal?
Ik heb nu geen vaste haarstylist.