Home ZENZ Organic Products: gezonde & duurzame beauty
PRO NIEUWS

ZENZ Organic Products: gezonde & duurzame beauty

ZENZ Organic Products is een nieuwe speler op de Nederlandse beautymarkt en hun missie klinkt als muziek in de oren van voorstanders van duurzaamheid. Want dit Deense merk is niet van plan om concessies te doen aan kwaliteit en het milieu en heeft als missie om een gezondere en duurzamere beauty industrie te creëren.

Oprichtster van ZENZ Organic Products is de Deense kapster Anne-Sophie Skjødt Villumsen. Zij wilde hoogwaardige producten ontwikkelen, die voldoen aan eco certificeringen, fijn zijn in gebruik voor zowel de kapper als de klanten en de klant een gevoel van wellness geven. In Denemarken zijn de eisen voor duurzame beautyproducten zeer streng en juist daarom zijn producten uit dat land zo fijn om te gebruiken voor de echte eco-conscious klant. Inmiddels zijn er productlijnen voor huid en haar én is er ook een make-uplijn. Deze producten voldoen aan de laatste eisen van certificeringen en zijn ontwikkeld met de laatste kennis van wetenschap en technologie.

ZENZ ORGANIC ONDERSTEUNT DE DOELSTELLINGEN VAN
DE VN VOOR DUURZAME ONTWIKKELING

Voor gevoelige typjes

De meeste producten zijn 100% veganistisch en het merendeel draagt het strenge keurmerk, Nordic Ecolabel. Ze bevatten geen SLS, MI, parabenen, siliconen, PPD, PTD, resorcinol en ammoniak, evenals geen microplastics. Ook mensen die gevoelig zijn voor parfum of last hebben van allergieën, komen aan bod, want de PURE lijn van ZENZ Organic Products is AllergyCerticied.

Wat zit er wél in?

Alle producten van ZENZ Organic Products zijn gemaakt van de beste en zuiverste natuurlijke ingrediënten, waaronder biologische koudgeperste avocado-olie en biologische, gezuiverde aloë vera.

Ook de verpakkingen zijn gemaakt met liefde voor de natuur. Alles is nu verpakt met recyclebaar plastic en dit jaar introduceert ZENZ Organic Products nieuwe verpakkingen van oceaanplastic: hergebruikt plastic afval dat wordt ingezameld in de Indische Oceaan. En niet minder belangrijk; geen van de producten noch ingrediënten zijn getest op dieren.

Giving back

Als je de producten van ZENZ Organic Products gebruikt, geef je (naast een beter milieu) nog iets terug aan deze aarde: ZENZ zamelt namelijk geld in voor Plan International die jonge, kwetsbare moeders in Oeganda een kappersopleiding wil geven. Hierdoor wordt het voor deze jonge vrouwen mogelijk om te kunnen ontsnappen aan armoede en wellicht ook prostitutie en hun kinderen de kans krijgen op een veilige en fijne jeugd.