Home Sebastian Professional 50 jaar - een terugblik
Hair update

Sebastian Professional 50 jaar - een terugblik

Volgens Sebastian kent schoonheid geen grenzen. Dit hippe kappersmerk dat al 50 jaar bestaat denkt graag buiten de lijntjes en gelooft in volledige zelfexpressie. Van het begin af aan heeft Sebastian haarstylisten en stijlliefhebbers voorzien van nieuwe producten, tools en technieken. Hier blikken we even terug op de afgelopen 50 jaar !

Bij Sebastian wordt graag de fantasie geprikkeld en ze geloven heilig in educatie. Maar dan niet vanuit een houding van superioriteit. Volgens Sebastian komt de kunstenaar in de kapper echt tevoorschijn door deze te inspireren om vaste regels en patronen te doorbreken. Alleen zo worden nieuwe technieken en niet eerder vertoonde looks tot stand gebracht.

I imagine we can change the world, one head, one face or one body at a time.

Geri Cusenza

Oprichting

Het stylistenduo Geri Cusenza en John Sebastian uit L.A. is begin jaren '70 vastberaden om grenzen te verleggen en een generatie van flower power naar hairfashion te leiden. Vanaf dag één is het verlangen naar innovatie de drijfveer geweest en dat is vandaag de dag niet anders.

1976

De spirit van de jaren ’70 is een kleurrijke aaneenschakeling van happy days en boogie nights. Zowel mannen als vrouwen hebben lange, wilde en vrije lokken. Tijdens een van haar reizen, op een van de levendige soeks van Tunesië, John Sebastian’s geboorteland, raakte Geri Cusenza gefascineerd door de levendige en heldere kleiuren van de specerijen. In haar dagboek houdt ze haar zintuiglijke ervaringen bij. Deze overpeinzingen leiden tot de ontwikkeling van een baanbrekend product: Cellophanes, de eerste semipermanente professionele haarkleuring ter wereld.

1979

Sebastian was de eerste die haardesign kon vastleggen met een op hars gebaseerde pompspray. Deze revolutionaire styling tool creëert de punky, spiky, de zwaartekracht tartende stijlen die de generatie wil. Het product wordt vernoemd naar het kenmerkende geluid dat het maakt bij het sprayen: “SHHH”. Dus de naam wordt ‘Shpritz’ en ‘Forte’, dat sterk betekent, wordt er aan toegevoegd.

1988

Sebastian laat zich in de straten van Londen inspireren door de rebelse jeugd die het haar vuil en mat draagt. Om deze look vast te leggen, ontwikkelt Sebastian een mud – verrijkt met miljoenen haarachtige vezels. Met dit idee introduceert Sebastian een nieuwe original in de haarindustrie en maakt de grungy look nog populairder.

1990

Als John Sebastian en Geri Cusenza een reis maken door het Amazone regenwoud ontdekken ze vele intrigerende planten. Ze raken geïnspireerd tot het creëren van een baanbrekende formule: een crèmegel met duurzame botanische extracten. Met Potion 9 creëert Sebastian een nieuwe productcategorie binnen de branche: de wearable treatments. Zelfs nu is het nog een van de meest geliefde producten in de salon en thuis.

1999

De Minimallenium Collection leidt het jaar 2000 in. Op zoek naar de ultieme coupe ligt de focus op 5 kernpunten op het gebied van haar. Deze collectie staat voor de terugkeer naar de essentie van het kappersvak. Minder rommel met meer inhoud.

2001

Dankzij de enorme ontwikkeling van het Internet aan het begin van het nieuwe millennium wordt het opeens mogelijk om de boodschap over te brengen en om steeds meer haarstylisten de unieke trainingen van Sebastian te laten ervaren. Zo ontstaat de eerste online educatie van Sebastian en online cursussen worden on demand beschikbaar voor vele haarstylisten.

2010

Hollywood had een goede haardag: The Paramount Studios Lot was afgeladen met haarstylisten van over de hele wereld om de 25ste verjaardag te vieren van Shaper, de legendarische hairspray van Sebastian Professional. Het Shaper verjaardagsfeestje in de vorm van een expositie en evenement, met Pamela Love als special guest, veroorzaakte een enorme buzz en maakte officieel deel uit van de Mercedes-Benz Fashion Week Berlin.

2014 - 2023

Telkens weet Sebastian Professional weer te verrassen met originele en effectieve producten die echt het verschil maken. Zo werd in

2014 – Lancering Drynamic (dryshampoo)

2015 – Lancering STYLBRID 9, een alcohol-vrije micro-spray mousse met maar liefst negen verzorgende- en stylingeigenschappen

2015 – Lancering Eruptek en Resintek 

2016 – Lancering Dark Oil

2016 – Lancering Sublimate

2017 – Lancering Twisted

2018 – Reset  en preset collection

2019 – Sebastian Dark Oil lijn extensie

2021 – No Breaker

2023 – Penetraitt Overnight serum

2023

In de Sugar City in Amsterdam werd op 7 oktober een wervelende show gehouden om het feit te vieren dat Sebastian 50 jaar bestaat!