Home Jouw mening telt | Is stoelverhuur iets voor jouw salon?
Ondernemend

Jouw mening telt | Is stoelverhuur iets voor jouw salon?

Sommige klanten kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen en dan is het heel verleidelijk om die persoon de deur te wijzen. Bijvoorbeeld een klant die per se een lichtblonde haarkleur wil, terwijl haar eigen haar meer wegheeft van een droge bos stro. Wat doe je dan?

Het kan een goede keuze zijn als je een leuk pand wilt huren dat eigenlijk te groot voor je is: stoelverhuur. Bovendien is het ook gezelliger met meerderen in de salon, dus vooral voor kappers die alleenwerken kan dit een goede optie zijn. Door een deel van jouw pand met alle faciliteiten te verhuren, deel je de kosten.

Je kunt ook een stoel verhuren aan iemand die een aanverwante dienst aanbiedt. Bijvoorbeeld aan iemand die wenkbrauwen of nagels doet. Zo breid je je diensten heel eenvoudig uit, zonder dat je risico loopt.

Is het altijd een slim idee?

Bij stoelverhuur is iedereen die een stoel huurt zelfstandig ondernemer. Er mag geen gezagsverhouding ontstaan. Het gaat er echt om dat je alleen de huurkosten van het pand deelt en verder heeft ieder een eigen ondernemersrisico. Je moet dus hele goede afspraken maken en voorkomen dat de fiscus het gaat zien als een verkapt dienstverband. Ook kan het tegenvallen en daarom is het belangrijk dat je er ook weer vanaf kunt. Het pand is immers van jou, want jij bent de hoofdhuurder.

Jouw mening

Wij zijn benieuwd naar jouw mening; zou jij een stoel verhuren in jouw salon? Laat het ons weten, we like to know!