Home Deze 3 ambitieuze ondernemers groeien!
Ondernemend

Deze 3 ambitieuze ondernemers groeien!

Ondernemende kappers  zijn gedreven, gepassioneerd en hebben enorm veel lef. Dat bewijzen ondernemers Abu, Isabelle en Angela die dankzij juist die kwaliteiten hun ambities waarmaken binnen de kappersbranche. Natuurlijk staan ook zij weleens voor een uitdaging. De ANKO is er dan voor ze. Ontdek hier hoe zij alles uit hun lidmaatschap halen!

1. Ondernemer Abu

Abu Younis (27) begon op zijn 18e als zzp’er, maar maakte al snel de overstap naar een eigen salon met twee medewerkers. Het afgelopen jaar verdubbelde het aantal medewerkers en werd het tijd voor wat meer ruimte. In juni opende hij de deuren van zijn nieuwe salon, die in de toekomst ook nog mogelijkheden biedt om verder te groeien.

Abu: “De ANKO is van grote waarde geweest bij de voorbereidingen voor het openen van de nieuwe salon en verdient echt álle shine! De modelcontracten die de ANKO beschikbaar stelt, de bereidheid om je te helpen met al je vragen – dat is geweldig. Ik heb veel gehad aan de adviezen van ANKO’s ondernemersadviseur Jos, met hem heb ik voor het eerst in mijn leven een kostprijsberekening gemaakt.


Ik leef van dag tot dag en plan niet vooruit. Mijn medewerkers kon ik goed betalen, ik had zelf salaris en alles was geregeld, maar ik maakte geen winst. Door de kostprijsberekening heb ik nu écht goed inzicht in mijn kosten. Dat inzicht heeft mij geholpen om een aantal financiële beslissingen te nemen. Ik leerde van Jos anders naar mijn financiën te kijken en kreeg meer houvast. Heel waardevol voor mijn ondernemerschap. Ik heb het gevoel dat ik bij moeilijkheden kan terugvallen op de expertise die er bij de ANKO is.”

2. Onderneemster Isabelle

Isabelle Roffelsen (26) nam vorig jaar een salon in Haarlem over, Bobbie’s Kapsalon. Als jonge ondernemer geeft Isabelle nu op geheel eigen wijze leiding aan haar team van vijf medewerkers, waaronder de voormalige eigenaresse!

Isabelle: “Toen ik net begon als ondernemer, kwam Sandra van der Kolk, ondernemersadviseur van de ANKO, langs. Ik vond dat super, want ik kon zoveel aan haar vragen. Ik had geen verstand van ondernemen, maar als nieuw ANKO-lid kon ik meteen met al mijn vragen terecht en handige documenten gratis downloaden. Dat is heel fijn en van grote toegevoegde waarde, want er komt zóveel op je af.

Het begeleiden van personeel is voor mij bijvoorbeeld een groot leerproces. Leidinggeven is continue een spiegel voor je neus krijgen. Ik heb hard gewerkt aan een stabiel team en nu is mijn volgende plan om overzicht te creëren, evalueren en kijken wat er nodig is om weer een volgende stap te zetten.”

3. Onderneemster Angela

Angela Hermus opende in 2004 opende haar eerste salon – Hairstudio Variaty - en sinds 2014 verhuurt ze stoelen aan andere kappers. Haar jarenlange ondernemerservaring en kennis van het vak wil zij graag overdragen aan andere ondernemers.

Angela: “De ANKO is mijn steun en toeverlaat, vooral als het gaat om juridische zaken. Ik heb de vakkennis en de ANKO heeft de kennis over de rechten en plichten die ik heb als ondernemer. Daarnaast maakt de ANKO zich hard voor zaken zoals het behoud van het lage btw-tarief, de strijd tegen onnodige regels en de kwaliteit van leerlingen. Dat kan ik allemaal niet in mijn eentje.”  

Word nu gratis lid van de ANKO!

Ben jij net zoals Abu, Isabelle en Angela een ambitieuze ondernemer? De ANKO ondersteunt jou graag! De ANKO is er voor twijfelkonten, vastberaden doorzetters, voorzichtige dromers en de alles- of-nietsers.

Dus of jouw onder­nemersambitie nou klein en voorzichtig is of groots en mee­slepend; de ANKO is er voor jou! Nieuwsgierig geworden? Word nu gratis lid!

Wil je eerst meer lezen over de ambities van Abu, Isabelle en Angela? Of ben je benieuwd wat de ANKO voor jou kan betekenen? Bekijk dan de actiepagina.