Home 5 Tips voor mooie social foto's van Arjan Bevers
Ondernemend

5 Tips voor mooie social foto's van Arjan Bevers

De nieuwe Hairdresser of the Year 2023, Arjan Bevers, deelt tips hoe je beter zichtbaar bent op social media. En hij kan het weten, want hij heeft meerdan 15.000 volgers op Instagram!

5 Tips voor mooie social foto's van Arjan Bevers

Meer volgers?

Social media is een gratis marketing middel.

Arjan Bevers

Arjan Bevers is geen onbekende in kappersland. Hij heeft meerdere awards gewonnen en werd maar liefst 3x Hairdresser of the Year en is eigenaar van Avanti Kappers in Helmond (> 8.000 Instagram volgers)

LEES OOK: Alle winnaars van de Coiffure Award 2023

Ook is hij veelvuldig op social media te vinden, zijn persoonlijke Instagram pagina heeft meer dan 15.5K volgers.

Het is slim om social media te gebruiken. Zo bouw je een band op met je klanten en kun je nieuwe klanten naar je salon trekken. Wij hebben iedere dag mooie onderwerpen voor social media in onze stoel zitten: onze klanten! Door te laten zien welk haar jij maakt ga je klanten aantrekken die datzelfde haar willen. En het is nog gratis ook.

Arjan Bevers

Fotohoekje

Arjan: "Persoonlijk vind ik dat je gewoon tijd voor voor mooie foto's moet maken. Het helpt zeker als je een vast hoekje hebt waar je foto’s kunt maken. Een plek met een goede achtergrond en goed licht. Als dat allemaal klaar staat, ben je ook sneller geneigd om snel een foto te maken!"

Regelmatig posten

"Probeer ook niet te veel ineens te posten. Als je bijvoorbeeld bij een training of workshop 10 goede foto’s hebt gemaakt, post er dan iedere dag één. Zo kun je weer anderhalve week vooruit. Bovendien kan te veel posten ook volgers afschrikken. Het is beter om regelmatig te posten dan in één keer heel veel. En laat alleen je beste werk zien. Voor je het weet wordt je foto door honderden of misschien wel door duizenden mensen gezien. Succes!"

Klanten zijn mooie 'onderwerpen' voor social media!

Arjan Bevers

5 Tips social foto's van Arjan Bevers

Lees deze tips van Arjan Bevers voor de mooiste foto's van jouw werk. Met een paar aanpassingen kun jij ook professionele foto's maken en zo zorgen voor meer volgers.

1. Belichting

Investeer in een zogenaamde 'ringlamp' voor je smartphone. Voor minder dan 50 euro koop je er al een en zo'n lamp zorgt dat je foto's een stuk mooier belicht zijn.

2. Styling

Met een beetje slag in het haar komt iedere kleur beter uit! Je hebt meer diepte en contrast en het haar glanst als een gek!

3. Privacy

Fotografeer alleen de zijkant of de achterkant van je model. Dan heb je nooit problemen met fotorechten of privacy en je ziet het kapsel veel beter.

4. Houding

Vraag je klant haar handen te vouwen, dat geeft meer silhouet op de foto.

5. Voorraadje

Maak als je extra tijd hebt wat meer foto’s van diverse haarvariaties. Bijvoorbeeld een vlecht, een knot en wat wind door het haar. Dit levert je weer extra materiaal op.

Wat vind je van deze 5 Tips voor mooie social foto's van Arjan Bevers?

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in HIB 01-22