Home Wil je uniek zijn, durf dit dan ook uit te stralen!
Stylist

Wil je uniek zijn, durf dit dan ook uit te stralen!

Ik hoop dat jullie genoten hebben van jullie Staycation. Ik hoop ook dat jullie goed hebben kunnen kijken naar de positieve openbaringen die Covid-19 hebben betekent voor jezelf als mens. Voor mij persoonlijk is dat nog meer staan waar jij voor staat. Durven zijn waar jij in gelooft en dit te vertalen naar je werk en leven. Het kan niet zo zijn dat we met zijn allen hetzelfde uit deze tijd komen als dat we erin zijn gegaan. We moeten juist ieder zijn unieke talenten gaan benutten en de wereld laten zien dat we allemaal divers zijn.

Diversiteit. Volgens de grote van Dale betekent het verscheidenheid, variatie. Of als 2e: het verschijnsel dat er ergens mensen zijn met verschillende etnische of culturele achtergronden. Sinds lockdown een thema dat nog nooit zo onder de loep is genomen. En een thema dat bijna te angstig is om aan te snijden, want voor je het weet zeg je onbedoeld iets verkeerds of beledigend. Maar persoonlijk vind ik het geweldig om niet hetzelfde te zijn.

De betekenis van diversiteit

Diversiteit betekent in mijn ogen namelijk anders zijn, opvallen in de menigte, bijzonder zijn. Iets wat al jaren gevierd wordt in de fashion en beautybranche. Iets wat er niet voor niets is, namelijk om jou de opties te geven écht te zijn wie je wilt zijn. En er uit te zien zoals jij juist wilt en hiermee aan te geven dat je juist niet zo bent zoals de grote menigte. 

Diversiteit betekent in mijn ogen namelijk anders zijn, opvallen in de menigte, bijzonder zijn

Scrollend door mijn instafeed lijkt het er alleen steeds vaker op dat we juist allemaal op elkaar willen lijken! Allemaal dezelfde ballayage, dezelfde vergrootte lippen en 4000 comments onder de foto waar je nou dat ene jurkje kan bestellen. Hetzelfde geldt voor de famous mannen op Instagram. Een baard (#beardedguy), dezelfde skinfade en vol met tatoeages. Heb je er één gezien dan heb je ze allemaal gezien. Juist nu we meer bewust gemaakt worden van diversiteit gaan we met zijn allen meer op elkaar lijken. Dat vind ik best raar en het lijkt mij daarom tijd voor VERANDERING. 

Dua Lipa

Dua Lipa is zo iemand die mij juist op diversiteit inspireert. Helemaal een eigen stijl in kleding en iedere videoclip weer iets gaafs met haar haar. Nu heeft zij bij een van haar laatste video’s zich laten inspireren door de 90’s . Een donkere basiskleur met aan de voorkant één hele grote lichte baan. Het deed mij ontzettend denken aan de Spice Girls uit mijn jeugd. Of je ervan houdt of niet, het is juist weer even wat anders, wat nieuws en onderscheidend!

Mijn tip aan jullie is dan ook: kijk eens in de mooie magazines. Laat je inspireren door verschillende culturen en stijlen. Mix en match deze stijlen tot jouw unieke stijl. Betrek hierin je kapper en laat je adviseren over wat er bij jou mogelijk is. Want wil je uniek zijn? Durf dit dan ook uit te stralen!

Veel liefs, 

Lucien Beijerinck 

Tekst: Lucien Beijerinck

Meer van Lucien? Hallo Beauty’s!