Home Hallo Beauty’s!
Herenvak

Hallo Beauty’s!

Allereerst wil ik jullie bedanken voor de leuke reacties die ik mocht ontvangen op mijn eerste blog waar bewustwording centraal stond! Het leren kijken naar wat je juist mooi vindt aan jezelf is van groot belang in deze wereld. Alle trendinvloeden zal je hierdoor ook makkelijker kunnen filteren, omdat je nu weet wat bij jou past en wat je juist wilt benadrukken met jouw unieke stijl. Dus ja, jij bent Mooi! En nu: OWN IT!

Het thema van deze maand is UNISEX, vervagende grenzen tussen mannelijke en vrouwelijke stijlen die voor iedereen beschikbaar zijn. And I love it!

Even een stukje geschiedenis… Want wanneer je onderzoek doet naar make-up, hoge hakken en lang haar ontdek je al gauw dat deze dingen als eerste gedragen werden door de man. Denk bijvoorbeeld aan Louis XIV die hier een goed voorbeeld van is. Make-up werd gedragen om blanker te lijken want dit stond voor welvaart. Hoge hakken werden door mannen gedragen om groter te zijn en het was praktischer wanneer ze in het zadel te zaten. Ook droegen alle mannen pruiken met lang haar. In loop der tijd werden deze invloeden overgenomen door vrouwenmode. In onze jaren ‘70 en ‘80 zag je in mode, haar en make-up weer een mix van mannelijk en vrouwelijk door elkaar. En gelukkig vervagen deze grenzen anno 2020 weer!

Nu we met zijn allen niet naar de kapper konden is het tijd om je uiterlijk opnieuw onder de loep te nemen!

Nu we met zijn allen in quarantaine hebben gezeten en niet naar de kapper konden is ons haar weer een groot onderwerp bij iedereen geworden. Tijd dus om eens je uiterlijk opnieuw onder de loep te nemen!

Baal jij als vrouw van je te lange haar? Gooi dan het roer om en denk eens aan een sexy pixie haircut. Deze kapsels laten de meeste vrouwen langer lijken, omdat het je hals en nek meer bloot legt. Wel behoud je lengtes aan de bovenkant die je op verschillende manieren kunt stylen, van klassiek glad of juist met meer textuur. Durf jij als vrouw een stap verder te gaan dan is de Buzz-cut een echt statement! Zie hoe prachtig dit staat bij vrouwen zoals Kristen Stewart of Cara Delevigne. Een buzz-cut bij vrouwen wordt juist geassocieerd met vrijheid, kracht en power.

Persoonlijk hebben veel vrouwen mij als tool ingezet om hun eigen man te overtuigen dat langer haar mooier bij ze staat. Het lijkt er dus op dat langer haar bij mannen in de smaak valt bij de vrouwen! Mocht jij als man nu ervaren hebben dat je best mooi haar hebt nu het wat langer is geworden en dat terwijl je normaliter om de drie weken geknipt werd? Ga dan eens met je kapper in overleg. Geef aan wat je mooi vindt en luister eens naar de mogelijkheden die je kapper adviseert. Bij een nieuwe coupe hoort wel een nieuw ritueel, inclusief verzorging en stylingsproducten! 

Ik ben zelf een voorbeeld van iemand die lak heeft aan of iets mannelijk of vrouwelijk is. Ik heb mijn hele leven al lang haar, draag make-up, bezit parfums die voor vrouwen gemaakt zijn en check ook altijd de damesafdeling of ik toevallig een “Lucien” kledingstuk zie die mijn eigen stijl compleet maken. We mogen ons gelukkig prijzen dat we in een wereld leven waarbij labels langzaamaan verdwijnen. Er een onwijs groot scala is aan verschillende stijlen, producten en tools. Allemaal bedoeld om jouw eigen persoonlijkheid te uiten.

En dat is exact waar het voor mij om draait. Wie ben je? Wat wil je uitdragen? Uitstralen? Hoe voel jij je krachtig? Zodra je dit weet mag je alles kiezen, mixen en matchen tot jouw unieke stijl. 

Wees vooral heerlijk jezelf want juist dat is perfect!

Liefs Lucien 

Tekst: Lucien Beijerinck

Elke maand schrijft Lucien Beijerinck op WieWatHaar over zijn visie op beauty gebied!