Home Wat een crisis
Ondernemend

Wat een crisis

Lieve allemaal, ik hoef jullie niet te vragen hoe het gaat. Ik weet namelijk zeker dat jullie ook minstens 5 jaar ouder zijn geworden in de afgelopen 2 weken. Het voordeel van mijn ooglidcorrectie van 3 jaar geleden is zelfs niet meer zichtbaar.

Ondanks dat de ANKO te voorbarig is geweest met haar advies om te sluiten, neem ik ze echter niets meer kwalijk. Zij hebben -net als wij- nog niet eerder met dit type bijltje gehakt. En ik ben ervan overtuigd dat ze absoluut het juiste met ons voor hebben, ook al heb ik ze even vervloekt.

Nu de eerste paniek voorbij is en we allemaal op onze eigen manier de broek omhoog proberen te houden, moet me wel iets van het hart.

Ik heb me enorm verbaasd over de felheid en kritiek die sommige ‘ondernemers’ gaven aan andere collega-ondernemers. De felheid en wijze van verkettering gingen nergens meer over en enig niveau was ver te zoeken. Diegenen die ervoor kozen om gelijk de salon te sluiten (en na een rekensom gesloten bleven) verketterden de collega’s die ervoor kozen om de richtlijnen van het RIVM te volgen en dus open bleven. Alsof deze laatste groep zich diep moest schamen terwijl dit notabene op advies van de RIVM en ANKO gebeurde. Deze collega’s (met beschuldigende vinger) bleken ineens ook wetenschapper, huisarts en viroloog te zijn en het zelfs beter te weten dan de experts die hiervoor geleerd hebben. Heel bijzonder!

Onze branche is nog niet eerder zo verdeeld geweest, alleen vanwege de vrije keus waaraan iedereen op zijn/haar eigen wijze invulling aan had/heeft gegeven. Ik heb voor al mijn collega’s respect zolang ze net als ik belasting betalen en LIEF voor elkaar zijn. Laten we elkaar steunen, motiveren en inspireren i.p.v. onze energie verspillen aan nog meer negativiteit op sociale media. Want daar is niemand mee geholpen en dus totaal zinloos. Laten we ons prachtige werk massaal delen zodat we weer weten dat we één grote club zijn. Samen!

Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte, creativiteit, liefde en kracht. Niet alleen in deze periode maar ook de periode hierna.

Lang haar expert Petra van den Burg inspireert en blogt voor WieWatHaar