Home Is je donorgebied geschikt voor haartransplantatie?
Hair solutions

Is je donorgebied geschikt voor haartransplantatie?

Overweeg je om iets te doen tegen je haaruitval? Er zijn verschillende manieren om hier iets tegen te doen. Over het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende methoden.

  • Haartransplantatie
  • Haarwerk of pruik
  • Haargroeimiddelen
  • Haarverdikkingsproducten

Een haartransplantatie is voor veel mensen een prettige, permanente oplossing tegen haaruitval. Haar dat getransplanteerd wordt, zal later nooit meer uitvallen. Maar wat mag je verwachten van een haartransplantatie? En heb je wel een goed donorgebied. Dit zijn verschillende belangrijke vragen die bij je opkomen, voordat je een keuze maakt.

Hoe is jouw donorgebied?

proces

Het donorgebied is erg belangrijk voor het uiteindelijke haartransplantatie resultaat. Heb je al eerder een haartransplantatie ondergaan? Dan is je donorgebied mogelijk beperkt. Welke structuur, kleur en dikte heeft het haar in jouw ‘eeuwige haarkrans’? 

De factoren die de kwaliteit van je donorgebied bepalen zijn:

  • Hoeveelheid haar
  • Kwaliteit van de haarwortels
  • Structuur van het haar
  • Gezondheid van het haar

Hoeveelheid haar

Hoeveel grafts er uitgenomen kunnen worden en getransplanteerd is afhankelijk van de hoeveelheid haar. In het algemeen bevat een donorgebied zo’n 3000 tot 7000 grafts. Hieruit kunnen zo’n 6000 tot 14000 haren groeien. Bij een haartransplantatie kunnen maximaal ongeveer 2500 tot 3000 grafts worden getransplanteerd. Bij een donorgebied kun er dus niet onbeperkt getransplanteerd worden. Je moet er rekening mee houden dat er per donorgebied slechts enkele behandelingen mogelijk zijn.

Kwaliteit & structuur van haar

Een andere belangrijke factor is of je dun of dik haar hebt in het donorgebied. Dikker haar is meestal sterker, en geeft ook een betere dekking. Bij dikker haar is er vaak ook sprake van sterkere haarwortels, en een goede kwaliteit van het haar. Dit zorgt weer voor een betere hergroei. Overigens is het hierbij vooral van belang dat het donorgebied dikker haar heeft. Dat het haar bij het te behandelen gebied dun is, is minder relevant. Bij de structuur van het haar gaat het vooral om de vraag of het om kroes- of krullend haar gaat. Kroeshaar of krullend haar is moeilijker te transplanteren. Niet alle klinieken hebben daar veel ervaring mee.

Overweeg jij een haartransplantatie?

Photo Hair: Sally Brooks | Make-up: Megumi Matsuno | Photographer: Jack Eames