Home Waarom Nadja puntborsten en XXL wimpers fotografeert
Beauty forecast

Waarom Nadja puntborsten en XXL wimpers fotografeert

Vroeger heb ik veel model gestaan, maar helaas is dit niet meer mogelijk vanwege mijn auto-immuunziekte Lupus. Ik had hierdoor namelijk geen egale huid meer en een model moet natuurlijk in elk opzicht perfect zijn. Ondanks dat de rode vlekken perfect weg te werken zijn met make-up, zit een modellencarrière er niet meer in. Nu vind ik dat helemaal niet zo erg, want ik ben hierdoor zelf fotograaf geworden en daar haal ik enorm veel plezier uit! Maar schoonheidsidealen en ijdelheid zijn wel onderwerpen die me blijven aangrijpen. Voor mijn eindexamen heb ik een project gedaan, dat ik graag met jullie wil delen.

98% van alle vrouwen vindt zichzelf niet mooi!

25% Vrouwen wil uiterlijk veranderen

vanity5

Voor de modellen wereld is al een enorm strenge selectie. Alleen de mooiste, slankste en meest excentrieke personen worden eruit gepikt. En hierna worden de foto’s ook nog eens dusdanig bewerkt, dat er eigenlijk helemaal geen sprake meer is van een realistisch beeld. De media creëert hiermee een onrealistisch schoonheidsideaal, waar veel vrouwen aan willen voldoen. Slechts 2% van alle vrouwen beschouwd zichzelf als mooi. Dat betekend dat 98% van alle vrouwen dat niet vind. 25% van deze vrouwen wil daar ook daadwerkelijk wat aan doen, door middel van plastische chirurgie en dit aantal groeit nog steeds. We kunnen steeds meer, het wordt ook toegankelijker om het te laten doen en er is steeds meer vraag naar. Zo zijn er mensen die hun tong laten splijten, hun oren een andere vorm laten maken, hun oogwit laten tatoëren, hun navel weg laten halen etc. Je kunt het je zo gek niet bedenken, maar er zijn altijd mensen die de raarste ideeën hebben en deze ook echt laten uitvoeren.

 Vanity Over Time

vanity3

In de afgelopen eeuw hebben er veel veranderingen plaatsgevonden in het vrouwelijk schoonheidsideaal. Door bepaalde factoren verandert dit steeds, denk bijvoorbeeld aan oorlog. Tijdens de oorlog is het schoonheidsideaal helemaal niet belangrijk. Vrouwen zien er helemaal niet vrouwelijk uit en de schoonheid verdwijnt, omdat er belangrijkere dingen zijn. Zodra de oorlog over is, zie je juist weer dat het schoonheidsideaal heel erg opbloeit en een hoop vrouwelijke vormen komen weer terug. Denk bijvoorbeeld aan de extreme wespentaille.

 Puntige borsten

vanity1

In mijn project heb ik  de wespentaille, puntige borsten en prominente wenkbrauwen gefotografeerd. Ze komen steeds weer in een andere vorm terug en die heb ik in een nieuw, futuristisch jasje gestopt. Is dit wie wij straks zijn? Met dit project wil ik eigenlijk mijn visie neerzetten, hoe het zou zijn als we steeds meer veranderen in wat er mogelijk is. Maar ik wilde ook een statement neerzetten, waardoor mensen gaan nadenken over zichzelf. Slaat men niet door in het willen veranderen, het anders willen zijn? Passen we onszelf straks te erg aan, dat we een nieuw soort mens creëren die eigenlijk ver van de werkelijkheid zit. Is dat wel echt wat we willen?

vanity4

Lees ook dit mooie innerbeauty verhaal van Jean Marc Deun; Ik geloof erin om mensen in hun kracht te zetten