Home Waarom je natuurlijk moet kiezen voor natuurlijk!
Ondernemend

Waarom je natuurlijk moet kiezen voor natuurlijk!

Er komen steeds meer natuurlijke haarproducten en eco-merken op de markt. Deze producten zijn niet alleen veel beter voor het milieu, ook je haar is er bij gebaat. Helaas is het niet altijd makkelijk om je juiste natuurlijke producten te vinden en voor consumenten is het lastig om uit te zoeken welke ingrediënten er precies in hun producten zitten en hoeverre die natuurlijk zijn.

Deze onduidelijkheid was ook een doorn in het oog van kapster Milou de Nijs. Zij had behoefte aan meer duidelijkheid over merken, die zij in haar salon PureLou voerde en de ingrediënten die in hun producten zitten.

De meeste producten zitten nog altijd vol met chemische ingrediënten, die ontzettend schadelijk kunnen zijn voor haar en hoofdhuid.

Milou: "Toen ik zelf op onderzoek uitging kwam ik terecht op een beurs in Parijs en maakte daar kennis met het Franse merk Marlie. Ik ben distributeur van dit merk geworden en zo is Greenhair Distribution ontstaan."

Inmiddels bestaat Green Hair Distribution 2 jaar en is Milou directeur van deze groothandel voor kappers.

Bewuste keuze

Milou vertelt over de visie van deze bijzondere groothandel: "Het assortiment dat we aanbieden is inmiddels uitgebreid met diverse andere bestaande sterke merken. Merken die moeten voldoen aan strenge criteria, zeker ten opzichte van ingrediënten en duurzaamheid. Wij leveren exclusief aan kappers in Nederland en België en dus niet aan webshops en andere grote partijen. Dit is een bewuste keuze. Kennis en de juiste expertise zijn voor ons erg belangrijk. Vanuit deze visie verzorgen wij dan ook met regelmaat gratis trainingen en opleidingen voor onze kappers zodat zij op hun beurt weer kunnen zorgen voor een juiste kennisoverdracht naar de consument."

Dáárom kiezen voor natuurlijk

Eerlijkheid, duurzaamheid en bovenal je gezondheid zijn volgens Milou redenen waarom de hedendaagse consument voor natuurlijke haarproducten zou moeten kiezen. Op deze manier onderhoud je namelijk je haar (en je gezondheid!) op de best mogelijke manier en bereik je het beste resultaat.

Milou de Nijs, Directeur Green Hair Distribution

Milou: "De meeste producten zitten nog altijd vol met chemische ingrediënten, die ontzettend schadelijk kunnen zijn voor haar en hoofdhuid. Denk hierbij aan EDTA, conserveringsmiddelen zoals PEG’s en film formers zoals polyquaternium.

De kans op (hoofd)huidproblemen zoals jeuk, schilfers, eczeem en allergische reacties nemen hierdoor drastisch toe, met soms zelfs ernstige haaruitval tot gevolg.

Eerlijkheid en schone ingrediënten zijn voor mij een must en het is effectief bewezen dat door gebruik van mooie, schone producten de (hoofd)huid meer in balans is. Vergeet namelijk niet dat de huid je grootste orgaan is. Daar moeten we zuinig op zijn!”

Lees ook: het artikel over Eco CG van Milou