Home ECO CG, de natuurlijke kijk op krullen
Stylist

ECO CG, de natuurlijke kijk op krullen

Lange tijd zijn krullen een ondergeschoven kindje geweest. Kappers en consumenten liepen letterlijk met hun handen in het pluizige haar. Krullen waren ontembaar en altijd pluizig. Meerdere kniptechnieken zijn ontwikkeld om de krul te temmen maar een echte oplossing was er niet. Tot nu!

Het frustreerde me dat er alleen maar werd gezocht naar een trucje om het haar zogenaamd mooier te laten krullen maar dat niemand dacht aan een gezonde basis. Dit was voor mij een drive om dit tot op de bodem uit te gaan zoeken!

Na heel veel research, teksten lezen, ingrediënten-leer , heel veel testen en uitproberen heb ik de oplossing gecreeërd, namelijk de ECO-variant van de curly girl methode; de ECO CG!

Nu 4 jaar verder vind ik het geweldig om te zien dat meerdere kappers, trainings-instituten en brands beginnen te beseffen hoe belangrijk eerlijke en gezonde producten zjjn voor je hoofdhuid en haar. Ik ben er trots op om mezelf 'Founder of ECO CG' te kunnen noemen.

Wat is CG en waarom kiezen we liever voor ECO CG?

Ongeveer 30 jaar geleden bedacht Lorraine Massey de Curly Girly Method, een nieuwe kijk op krul- & haarverzorging. Maar ook een methode die je vertelt dat je sulfaten, siliconen en uitdrogende alcohol beter kunt vermijden. Een methode die zegt dat je zo min mogelijk je haren moet wassen.

Inmiddels is onze kennis vele malen groter en weten we intussen dat niet alle sulfaten slecht zijn en je juist beter wel met regelmaat je hoofdhuid en haar kunt reinigen. Een gezonde hoofdhuid die in balans is zorgt namelijk voor gezonder, mooier, voller en sterker haar!

Waarom vind ik CG niet goed genoeg?

In CG-producten zitten geen siliconen en sulfaten maar ze zitten nog steeds vol met synthetische ingrediënten die ontzettend schadelijk kunnen zijn voor je hoofdhuid en je gezondheid. Denk hierbij aan EDTA, conserveringsmiddelen zoals: PEG’s en film formers zoals polyquaternium. Deze vervangen letterlijk de siliconen in een product.

Wat is het gevaar van deze ingrediënten?

De kans op hoofdhuidproblemen zoals jeuk, schilfers, eczeem en allergische reacties nemen drastisch toe. Doordat je geen goede reinigers mag gebruiken krijg je last van build-up wat weer kan resulteren in haaruitval.

Daarom de ECO CG methode!

Bij deze methode kijken we verder dan siliconen, synthetische sulfaten en alcohol. Een verbeterde variant op CG, met dank aan moeder natuur.

Binnen ECO CG vind ik het belangrijk om je haren goed te reinigen. Ja, dat is vloeken in de kerk maar hier gebruik ik graag een natuurlijk sulfaat voor zoals de SCS. Het verschil zit hem namelijk in het productieproces en de grootte van de molecuul van de sulfaten.

SCS

SLS en SLES zijn gemaak van aardolie en hebben kleine moleculen. Deze dringen diep door in de hoofdhuid en het haar, waar ze grote schade kunnen aanrichten. SCS is gemaakt van kokos en bevat een grote molecuul waardoor deze juist alleen maar goed reinigt op de oppervlakte en dus geen schade toebrengt aan huid en haar.

Before & after

Ook vind ik belangrijk dat er ingrediënten worden gebruikt die het haar voeden en niet alleen maar zacht maken aan de oppervlakte, maar het haar juist versterken in de kern. Wanneer je haren in de kern gezond zijn, uit zich dat aan de buitenkant op een positieve manier. Mijn eigen haar is hier een goedvoorbeeld van.