Home Vrouw mee naar de barbershop. Wat als ze zich bemoeien met jouw werk?
Herenvak

Vrouw mee naar de barbershop. Wat als ze zich bemoeien met jouw werk?

Soms zijn er van die lastige dilemma's waar je mee te maken krijgt in de barbershop. Zo vind ik het heel vervelend als vrouwen met hun mannen mee komen. Niet omdat ik een hekel heb aan vrouwen, maar omdat ze zich met ons werk gaan bemoeien.

Deze vrouwen gaan zich ermee bemoeien en vertellen ons dan soms hoe hij geknipt moet worden. Manlief zit dan al die tijd maar stil in de stoel en hoe meer zijn vrouw kwebbelt, hoe meer je hem ziet wegzakken in de grond.

Naast de stoel blijven staan

Nog erger is het als ze tijdens de knipbeurt naast de stoel blijft staan! Als barbier voel je je dan toch wel heel erg op je vingers gekeken en dat werkt niet prettig. Soms staat ze er de hele tijd naast en geeft de kapper of barbier – een vakman die daar een opleiding voor genoten heeft – telkens weer nieuwe instructies. “Niet te veel eraf daar en iets meer eraf in de nek …”

Schema in de war

Je doet maar wat ze vraagt en 30 minuten later, als je bijna klaar bent, krijg je nog te horen dat mevrouw vindt dat het eigenlijk nog wat korter kan. Inmiddels zit de volgende klant al te wachten en je wilt ook niet dat je hele dagschema uit gaat lopen … Wat doe je dan?

Want meneer vindt zijn nieuwe kapsel zelf prima zo. Maar nee, daar is mevrouw het echt niet mee eens en bovendien, zij moet er toch tegenaan kijken? Afrekenen mag hij natuurlijk wel en daar gaat het volgens mij een beetje mis. Want ik zeg altijd: “Wie betaalt, bepaalt”, maar in dit soort gevallen schijnt dat niet te gelden. Heel vervelend.

Ik wil alle ‘mevrouwen’ vragen zich niet te bemoeien met de knipbeurt van hun man.

Niet ermee bemoeien

In sommige barbershops mogen geen vrouwen naar binnen. Wij doen dat niet, vrouwen zijn gewoon welkom bij ons. Maar ik wil alle ‘mevrouwen’ wel vragen zich niet te bemoeien met de knipbeurt van hun man. Laat de barbiers hun vak gewoon uitoefenen, wij weten heus wel wat we doen.

Als zij het beter weet, had ze A) zelf kapper of barbier moeten worden, of B) moet ze haar man zelf maar knippen. Wij hebben hier een opleiding voor gevolgd en onze klanten kunnen ons heus zelf wel vertellen hoe ze hun haar willen hebben. Want mevrouw, hoe zou u het vinden als uw man mee zou gaan naar de kapper en zou willen bepalen hoe uw kapsel eruit gaat zien?

Meer over Nero de Boer vind je hier