Home Mannen volgen het meest vaak advies op van hun barbier
Herenvak

Mannen volgen het meest vaak advies op van hun barbier

Recent onderzoek in het Verenigd Koninkrijk heeft uitgewezen dat mannen het meest vaak luisteren naar advies van hun barbier, in vergelijking met andere beroepsgroepen. Daarna komt hun personal trainer en dan de barman!

Kennelijk nemen de meeste mannen hun barber behoorlijk serieus, want maar liefst 37% zegt dat ze het advies van hen zullen opvolgen. Deze beroepsgroep wordt op de voet gevolgd door de personal trainers (34%) en daarna komt de barman (29%).

Gespreksonderwerpen

Maar waarover wordt dan meestal gesproken? Natuurlijk is corona nog steeds een belangrijk onderwerp. 67% van de Britse mannen geeft aan dat ze het hier wel met hun barber overhebben. Tja, wie niet?

Familiezaken

Maar evenveel mannen praat over hun familie in de barbershop en dat sluit aan bij praten over corona. Want nu steeds meer mensen thuis hebben gewerkt en nog steeds doen, is het logisch dat ze hun familieleden vaker hebben gezien en sommigen juist weer helemaal niet. Denk aan familie die in een ander land wonen.

Business talk

Deze onderwerpen worden op de voet gevolgd door werk. Ja, dat houdt ook heel veel mannen bezig en ook daar wordt veelvuldig over gesproken tijdens een bezoekje aan de barbershop. En ook dit kan weer te maken hebben met zorgen rondom corona. Want bijna elke beroepsgroep is hier wel door geraakt en vele, vooral zelfstandige, ondernemers hebben de gevolgen van deze crisis aan den lijve kunnen ondervinden.

Het is dan ook een onderwerp en zorg, die ze gemeen hebben met de meeste barbiers die ook hard zijn getroffen door de coronamaatregelen.

48% mannen praat over persoonlijke relaties met hun barber.

Persoonlijke gesprekken

48% van de mannen praat niet alleen luchtig over de familie, maar heeft het ook over zijn persoonlijke relatie met de barbier. Dit geeft wel aan hoe een barber over het algemeen in vertrouwen wordt genomen en we weten nu ook dat het advies van deze barber vaak wordt opgevolgd. Iets voor de wederhelft van deze mannen om rekening mee te houden ...

Ook gezondheid is een hot topic in de barbershop. Zowel fysieke gezondheid (48%) als de mentale gesteldheid wordt besproken. En ja, óók het onderwerp seks wordt veelvuldig besproken (29%). Tja, let's talk about sex ...

Ben jij barbier en herken je deze gespreksonderwerpen? Zijn de Nederlandse mannen ook zo open over hun persoonlijke verhalen?

Bron onderzoek: Suffolkgazette.com