Home Tips voor spelen met licht & donker
Hair solutions

Tips voor spelen met licht & donker

Wist je dat kappers jouw gezichtsvorm ook (optisch) kunnen veranderen door middel van je haarkleur? Ik leg je uit hoe dat zit.

Graag wil ik een vergelijking maken

Bij interieur design wordt ook gespeeld met licht en donker. Bijvoorbeeld in de woonkamer. Wanneer deze ruimte te groot oogt (te hoog) kun je ervoor kiezen het plafond donkerder te schilderen. Maar hoe vertaal je dit naar je gezichtsvorm?

Lang gezicht

Bij een lang gezicht of een hoog voorhoofd kun je de aanzet van het haar of de pony een donkerder kleur geven, zodat de gezichtslengte korter lijkt .

Rond gezicht

Omgekeerd werkt het dus dat als de gezichtslengte kort is of het voorhoofd kort en je wilt deze optisch langer laten lijken, je dit kunt bereiken door een lichtere haarkleur of door een contouring, balayage en/of high lights te plaatsen.

Breed gezicht

Wanneer je een breed gezicht hebt, kun je deze door een donkere kleur smaller laten ogen. Immers wanneer je een grote woonkamer kleiner wil laten ogen kun je de  muren een donkerdere tint geven.

V.l.n.r.: Jessica Alba: hoog voorhoofd donkere pony; Kayle Cuoco: kort voorhoofd blonde kleur; Angelina Jolie: breed gezicht  donkere haarkleur

Welke gezichtsvorm heb jij?

Kijk eens in de spiegel en bedenk of je gezichtslengte lang of kort is, breed of smal. Met bovenstaand verhaal in je achterhoofd kun je dan bedenken welk idee van toepassing op jou zou kunnen zijn.

Bespreek dit met je kleurspecialist en zo kunnen jullie optisch spelen met donkere en lichtere haarkleuren, waarbij de kleurtechniek een superbelangrijke rol speelt. Er is zo veel mogelijk in deze tijd dat het onwijs mooi is dat we op deze manier je gezichtsvorm kunnen versterken met de juiste kleur en haarkleurtechniek.

Voorheen waren de kappers meer gefocust op het versterken van de gezichtsvorm door de coupe qua knippen en haarstyling aan te passen, maar nu kan je juist je gezichtsvorm optisch aanpassen met een andere kleur!