Home Tien vragen aan Saar Koningsberger
Hair solutions

Tien vragen aan Saar Koningsberger

Celebs, op foto’s ziet hun haar er altijd fantastisch uit. Hoe krijgen ze dat zo? En hebben bekende mensen ook weleens last van een bad hair day? We vroegen het deze keer aan actrice Saar Koningsberger.

Saar (24) is actrice, we kennen haar van een aantal soaps waaronder Westenwind en de film De schippers van Kameleon. Daarnaast was ze presentatrice bij TMF en heeft ze vorig jaar meegedaan met Expeditie Robinson waarbij ze bij de laatste drie is geëindigd.

1. Wat is je haartype?
Tja … ik denk bruin met een slag.

2. Laat je weleens een  verzorgende behandeling doen bij de kapper?
Jazeker. Door Expeditie Robinson heeft mijn haar best een klap gekregen en kon het wel wat verzorging gebruiken. Ik heb bij Mogeen een Sebastian Hydre behandeling laten doen. En voor mijn nieuwe rol in Seinpost Den Haag heb ik m’n haar ook een paar keer laten kleuren, daar werd het vrij droog van. Gelukkig heeft Mogeen de juiste producten van Sebastian om het weer helemaal gezond te krijgen.

3. Wat is je favoriete haarproduct?
Omdat mijn haar het beste zit als het rommelig en een beetje stroef is, ben ik heel erg fan van Wella Professionals Dry Ocean Spritz.

4.  Hoe houd je je haar in conditie?
Ik doe zelf gewoon de standaard dingen als wassen, conditioner en af en toe een masker. En ik zorg altijd dat ik de juiste producten in huis heb. Ik merk namelijk echt verschil met een basic shampoo of een hele goede. Ook ga ik regelmatig langs Mogeen, zodat Marvin mijn haar in de gaten kan houden. Soms wordt er bijgepunt, gekleurd of krijgt het alleen een Sebastian Cellophanes Color Shine voor glans en verzorging. Afhankelijk van wat m’n haar op dat moment nodig heeft.

5. Hoe draag je je haar het  liefst?
Los en nonchalant. Ik heb het nu wat korter dan ervoor en dat ziet er gewoon even wat pittiger uit. Ik krijg wel veel complimenten en dat is natuurlijk altijd leuk.

6. Heb je weleens  haarproblemen?
Ik moet zeggen dat dat me heel erg meevalt. Mijn haar werkt gelukkig vaak mee. Mocht ik dan een bad hair day hebben dan haal ik er even een krultang doorheen. Dat helpt heel goed!

7. Wat is het leukste compliment dat je over je haar hebt gehad?
Voordat ik mee ging doen aan expeditie Robinson hebben Marvin en ik besloten om het haar wat lichter te maken bij de punten. Ik ben nogal fan van donker haar maar als je een maand op een eiland in de zon zit, kan die kleur heel lelijk worden. Daarom hebben het van te voren wat lichter gemaakt, zodat de zon haar werk kon doen en ik kreeg op het eiland alleen maar complimenten over m'n haarkleur.

8. Wat is  je grootste haardrama ooit?
Toen ik terug kwam van Expeditie Robinson, heb ik nog maanden last gehad van haaruitval. Dat kwam door een vitaminen tekort. Elke keer als ik het borstelde, kwamen er bosjes haar mee. Dat vond ik heel eng. Maar door veel vitamine B, Silicium en goede verzorging kwam m’n haar er weer bovenop. Gelukkig!!

9. Hoe belangrijk is je haar voor  je?
Heel belangrijk. Ik vind haar eigenlijk voor iedereen belangrijk. Het zegt namelijk zoveel over iemands persoonlijkheid. Ook kan je met je haar heel goed laten zien in wat voor bui je bent.

10. Zou je je haar laten veranderen voor een rol?
Ik ben nu bezig met mijn rol in de nieuwe politieserie Seinpost Den Haag en ze hadden van te voren bedacht dat ik blond en kort moest (echt heel kort, denk aan Sylvie van der Vaart). Nou wil ik dat ooit in mijn leven echt nog een keer doen maar ik merk dat ik op dit moment nog wel heel blij ben met de lengte die ik nu heb. Ook omdat het nog vrij recentelijk hersteld is van Expeditie Robinson. Toen hebben we in goed overleg besloten dat we maar iets korter en iets lichter zouden gaan. Dat bevalt me heel goed.