Home Tien vragen aan Mariëlle Bastiaansen
Hair solutions

Tien vragen aan Mariëlle Bastiaansen

Celebs, op foto’s ziet hun haar er altijd fantastisch uit. Hoe krijgen ze dat zo? En hebben bekende mensen ook weleens last van een bad hair day? Ik vroeg het deze keer aan presentatrice en haarstyliste Mariëlle Bastiaansen.
Mariëlle (41) is ruim 26 jaar werkzaam in de kappersbranche. Ze heeft in diverse salons gewerkt, trainingen aan kappers gegeven, trendshows gegeven en vele modepresentaties verzorgd. Naast het verzorgen van de kapsels in Looking Good verzorgt ze vele presentaties in het land. Mariëlle is medeoprichtster en een vast gezicht van de televisie zender bedrijf Brabant10 en heeft haar eigen haarborstellijn “Mariëlle create style”.
1. Wat is je haartype?
Ik heb veel maar fijn haar.
2. Laat je weleens een verzorgende behandeling doen bij de kapper?
Nee, eigenlijk nooit, ik vind het heerlijk om thuis te doen... Wel laat ik mijn haar kleuren. Daarvoor ga ik naar mijn vaste kapper Boris van Jenne Haarstudio. Voor extensions ga ik altijd naar Dene & Djarling
3. Hoe verzorg je je haar thuis?
Ik was mijn haar 2 keer per week. Dan gebruik ik een shampoo, masker en erna een leave-in conditioner. Daarna doe ik een mousse in mijn vochtige haar voor wat meer volume. Ik föhn het droog met een borstel. Ook spuit in nog wel eens wat haarlak op mijn haaraanzet en kam ik het een beetje tegen. Dat geeft nog meer body.
4. Wat is je favoriete haarproduct?
Ik heb heel lang voor Wella gewerkt en gebruik nog steeds de High Hair Styling Mousse. Die plakt niet en geeft voldoende stevigheid. Ook gebruik ik CHI Silk Infusion als ik nog wat kroeshaartjes boven op mijn hoofd heb.
5. Hoe houd je je haar zo mooi?
De basis van je kapsel moet goed zijn. Daarom gebruik ik meestal een masker en föhn ik mijn haar goed. Dat houdt meestal wel 3 dagen. Tussendoor gebruik ik weleens de stijltang om mijn haar bij te werken.
6. Hoe draag je je haar het liefst?
Steil en los, met een middenscheiding. Ik heb al 10 jaar hetzelfde kapsel maar het past gewoon goed bij me.
7. Heb je weleens haarproblemen?
Na mijn zwangerschap merkte ik dat mijn haar is veranderd. Het is veel pluiziger dan daarvoor.
8. Je presenteert Looking Good, waarin kandidaten een metamorfose krijgen. Heb je zelf wel eens een metamorfose ondergaan?
Vroeger, toen ik een jaar of 15 was, ben ik vaak kappersmodel geweest. Ik heb toen de meest extreme kapsels gehad. Het was de tijd van Madonna met de bijbehorende korte kapsels. Als je vaak van haarstijl wisselt, zie je hoe belangrijk iemands haar is voor het imago. Daarom probeer ik bij Looking Good ook echt te kijken en te luisteren naar een kandidaat. Mijn doel is om iemand mooi te maken. Ik zal nooit iemand een kapsel aanpraten omdat ik dat toevallig net de laatste trend is en ik dat wel wil proberen. Het is echt heel persoonlijk.
9. Wat is je grootste haardrama ooit?
Zoals gezegd was ik vroeger vaak kappersmodel. Een keer hebben ze het heel kort geknipt, oranje geverfd en een permanent ingezet. Na het stijlen zag het er nog wel grappig uit. Maar toen ik de volgende ochtend wakker werd, leek ik net op Andre van Duijn! Het was oranje met kleine krulletjes. Ik kon wel huilen!
10. Hoe belangrijk is je haar voor je?
Het is mijn imago. Als haarstyliste die veel te zien is op tv, is het een deel van mij. Ik kan echt balen als mijn haar niet goed zit. Met Looking Good heb ik ook gemerkt hoe belangrijk het haar is voor de uitstraling van iemand. Menen beoordelen iemand ook echt op hun haar, mensen onderschatten dat vaak. Daarom is een goede kapper zo belangrijk. Hij bepaalt toch voor een groot deel het imago en kan iemand maken of breken. Het is een mooi vak.