Home Tien vragen aan Daphne Deckers
Hair solutions

Tien vragen aan Daphne Deckers

Op foto’s ziet hun haar er altijd fantastisch uit. Hoe krijgen ze dat zo? En hebben ze ook weleens last van een bad hair day? Ik vroeg het deze keer aan schrijfster en presentatrice Daphne Deckers.

Daphne (42) presenteert Benelux Next Top Model (RTL). Daarnaast heeft ze diverse boeken over het moederschap geschreven. Samen met haar man Richard Krajicek heeft ze 2 kinderen. Ook schrijft ze columns voor verschillende tijdschriften. Ooit heeft is ze na haar studie communicatie model geweest en momenteel is ze het gezicht van Farouk (Biosilk en CHI).

1. Wat is je haartype?

Ik heb fijn haar, maar loeisterk en met een heel dichte inplant. Na 25 jaar verven, föhnen, steilen, krullen, terugkammen en opdraaien is mijn haar nog steeds in een puike conditie. Daar ben ik heel dankbaar voor, want je haar is toch een groot onderdeel van je look&feel.

2. Laat je weleens een verzorgen bij de kapper?

Hildo Groen knipt en verft mijn haar al jaren, en hij doet er ook altijd een verzorgend masker in. Ik gebruik ook föhnlotions die beschermen tegen hete tangen en föhns, en laat er om de paar maanden een nachtje een pakking in zitten.

3. Hoe verzorg je je haar thuis?

Met shampoos van Biosilk natuurlijk! Uit de Cleanse Silk Therapy-lijn, zoals Therapy Shampoo. Ik ben er trots op dat ik van zo'n mooi merk het gezicht mag zijn. De CHI producten, - van geluidarme föhns tot keramische stijltangen - zijn de beste in hun soort.

Lees ook:

10 VRAGEN AAN TANJA JESS
10 VRAGEN AAN LAUREN VERSTER
10 VRAGEN AAN HANNA VERBOOM

4. Wat is je favoriete haarproduct?

De Biosilk Silk Therapy. Ik gebruik het zelf, maar voor mijn dochter Emma, die wild krullend en kroezend haar heeft, is het echt een lifesaver.

5. Hoe houd je je haar zo mooi?

Ik heb het geluk dat ik een heel dikke bos haar heb, waar ik alles mee kan doen. Maar ik ben er ook zuinig op. Ik verheug me dan ook op de nieuwe lijn van CHI, de Farouk Royal Treatment, met witte truffel en parel. Er komen steeds meer gespecialiseerde haar treatments op de markt, en Farouk is daar echt één van de marktleiders in.

6. Wissel je vaak van kapper?

Nee, omdat je samen met je kapper een "haargeschiedenis" hebt. Maar mocht Hildo in het buitenland zijn, dan heeft Farouk een heel team topkappers achter de hand, waaronder Maurice den Exter* en Patrick Kalle*

7. Hoe draag je je haar het liefst?

Ik hou overal van, en bij Benelux Next Top Model mag ik samen met mijn visagiste Elles Nijkamp lekker uitpakken met wilde krullen, extensions, of opgestoken haar. Mensen zouden meer moeten proberen met hun haar, en zéker niet het kapsel dat zo leuk stond in de studententijd eeuwig blijven houden!

8. Heb je weleens haarproblemen?

Behalve een toplaag die nog wel eens wil pluizen en ’n paar eigenwijze kruinen heb ik niet veel problemen met mijn haar. Maar dat komt eerlijk gezegd ook omdat ik het geluk heb dat ik met zulke goede haarstylisten mag werken. Daar steek je onderweg nog wat van op!

9. Wat is je grootste haardrama ooit?

Even denken hoor… Nou, ik heb jaren geleden ‘n keer uren bij de kapper gezeten voor ingevlochten cornrows met extensions. Ik begrijp nu werkelijk niet meer wat me bezielde! Het leek me wel apart, beetje Bo Derek-achtig. Maar het was vooral pijnlijk en Star Trekkerig, als je begrijpt wat ik bedoel. Het eruit halen was een drama!

10. Hoe belangrijk is je haar voor je?

Heel belangrijk. Je kapsel is een groot deel van je identiteit. Als je haar lekker valt, heb je nog maar weinig make-up nodig. Maar als je een bad hair day hebt, kun je voor je gevoel smeren wat je wilt, maar mooi wordt het niet.
*Patrick Kalle werkt bij Dutch Hair; Maurice den Exter werkt bij Color & Creations