Home Tien vragen aan Candy Dulfer
Hair solutions

Tien vragen aan Candy Dulfer

Celebs, op foto’s ziet hun haar er altijd fantastisch uit. Hoe krijgen ze dat zo? En hebben bekende mensen ook weleens last van een bad hair day? Ik vroeg het deze keer aan saxofonist Candy Dulfer.

Candy (41) trad al op jonge leeftijd op met haar vader Hans Dulfer, ook een bekend saxofonist. Ze speelde met grote sterren als Prince en Dave Stewart, gitarist van Eurythmics. In Nederland speelde ze met Trijntje Oosterhuis en Berget Lewis.  Ze trad op in diverse televisie shows, zowel in Nederland als in Amerika en heeft veel albums gemaakt, waaronder het succesvolle Sax-a-go-go en For the love of you. Haar laatste album heet Funked Up & Chilled Out.

1. Wat is je haartype?

Ik heb heel dik haar, niet makkelijk te stijlen, maar als het lukt ziet het er mooi uit en blijft het lang goed zitten.

2. Laat je weleens een treatment doen bij de kapper?

Tot nu toe heb ik hier nooit goede ervaringen mee. Ik twijfel nog over een Brazilian Treatment.

3. Hoe verzorg je je haar thuis?

Ik was met de KEVIN.MURPHY shampoo en conditioner. Daarna föhn ik met de zwaarste föhn ter wereld en steil ik het met een dikke krultang. Vervolgens doe ik er wat shine treatment in van Fantasia IC hairpolisher. Dit is het enige product dat ik gebruik en wat bij mij werkt.

4. Wat is je favoriete haarproduct? 

Fantasia IC hairpolisher Dat geeft glans, ruikt lekker en het maakt mijn haar niet vet. Perfect voor dik en Afro Amerikaans haar.

carin verbruggen+ferry drenthem soesman bv

5. Hoe houd je je haar zo mooi?

Mijn haar wordt erg mishandeld door al het föhnen en steiltangen. Gelukkig heb ik een aantal hele goede vakmensen om me heen die het altijd weer helemaal mooi krijgen. Dat is mijn colorist, Caroline Wren. Zij doet alle blondines in Amsterdam. Carin is de eigenaresse van Joss Hair & Beauty. Ze is de enige in de wereld die mijn haar heel snel en heel mooi kan föhnen. René van Kapsalon Headline knipt mijn haar al jaren volgens het zelfde recept en ik ben altijd blij met hem.

6. Hoe draag je je haar het liefst?

Ik vind het leuk om te experimenteren, maar los haar geeft het meeste succes. Soms steek ik alleen de voorkant op á la Brigitte Bardot. Dat werkt ook goed.

7. Heb je weleens haarproblemen?

Alleen als ik het verwaarloos, of als ik weer de fout bega om een nieuw haarproduct uit te proberen. Al die producten geven bij mij altijd een tegenovergesteld resultaat. Dus ik blijf nu trouw aan mijn IC hairpolisher!

8. Je reist veel. Waar ga je het liefst naar de kapper?

Mijn nieuwe favoriet is Miles bij de Paul Rehder salon in Chicago

9. Wat is je grootste haardrama ooit?

Mijn haar is zo dik dat als mijn pony te kort geknipt wordt het recht naar voren staat en niet gaat "liggen".
Ook heb ik eens op twaalfjarige leeftijd een punkkapsel laten knippen. Dat was in een Parijse salon, maar dat stond echt niet.

10. Hoe belangrijk is je haar voor je?

Nou het is wel mijn handelsmerk. Mensen praten er vaak over. Zelf word ik er wel eens moe van. Een staartje geeft snel hoofdpijn omdat mijn haar zo dik en zwaar is. Buiten mijn vaste stylisten kunnen kappers er vaak ook niks mee. Het is dus veel werk. Even mijn haar wassen en stijlen duurt anderhalf uur. Aan de andere kant voel ik me ook wel gezegend met zoveel haar. Daarom geniet ik er maar van.
Foto's: Carin Verbruggen