Home Spetterende show Essential Looks van Schwarzkopf Professional
Events & Awards

Spetterende show Essential Looks van Schwarzkopf Professional

De nieuwe collectie van de Essential Looks is onlangs gepresenteerd tijdens het Trend Event in de Central Studio’s te Utrecht. Kijk snel verder voor het complete (foto)verslag!

Na 4 jaar was er veel enthousiasme voor dit event; maar liefst 600 bezoekers kwamen de nieuwe collectie bewonderen. 

In de ontvangstruimte waren 7 kleine podia met verschillende modellen. Bij binnenkomst zorgde DJ Rose en een saxofonist bovendien voor een lekkere party vibe.

General Manager Schwarzkopf Professional Liesbeth van Dijk opende de avond, samen met PPS Manager Arco van Dijken. Elk seizoen weer weet Essential Looks de kappers te boeien met richtlijnen hoe je fashion trends van de catwalk kunt vertalen naar draagbare salon looks. Schwarzkopf Professional Ambassador Guy de Waen en Global Colour Ambassador Arjan Bevers presenteerden samen met Schwarzkopf Professional’s ASK Adviser Marianne Leendertse de 3 Essential Looks trends: 

1. COLLEGIATE - de vrijheid van de jeugd

Een bepaalde lengte of een bepaald kleurenpalet staat niet noodzakelijk voor COLLEGIATE; het gaat om het gevoel. Een moeiteloosheid, een rauwheid, een doe-het-zelf randje aan het haar. Kapsels en texturen worden gedomineerd door een doorleefd, geknipt gevoel met zachte gebroken randen. 

2. HOMECORE - hergebruiken en opnieuw bewerken.

Een trend die het alledaagse en het eenvoudige viert. Thuis wordt gezien als een toevluchtsoord, een veilige ruimte. Een plek om te koken en te verzorgen, om tijd door te brengen met familie en vrienden. 

Het haar brengt de grote lijnen van de trend in beeld; het moet moeiteloos zijn, respect hebben voor de natuurlijke textuur en spelen met contrasten van stemmingen en textuur. Over het geheel genomen moet de stijl eenvoudig en ongedwongen aanvoelen; De natuur kent geen rechte hoeken, dus lijnen en silhouetten moeten rond zijn. Qua kleur zijn de tinten verbonden met de natuur door hun aardse puurheid.

3. POP & PLAY - vreugdevolle expressie

POP & PLAY gaat over het op zijn kop zetten van conventies, over een leven van ongeremde vreugde en positiviteit, afgeleid van artistieke expressie. Het laat de voordelen zien van het loslaten van je remmingen en het samenkomen als een gemeenschap om een gedeeld leven te leiden, vol kleur, dat een gevoel van optimisme inspireert. 

Hakan Alacali for STMNT 

Na Essential Looks was het de beurt aan barber Hakan Alacali, die zijn model stylde met STMNT. Hakan maakte met zijn tools een mooie fade. Vervolgens kwamen de mannelijke dansers erbij, die zorgden voor flink wat opwinding in de zaal . Grote pluimen vuur zorgen voor een geweldig visual effect. 

TONI&GUY

Tot slot had het Nederlands artistic team van Toni&Guy met Style Directors Bjorn la Tulippe, Ferit Copcu en Zuzanna Lechowicz een Look&Learn en catwalk show opgezet met prachtige modellen en fantastische styling. Zij presenteerden de collectie CO-LAB!

Na de show kwamen de modellen nog eenmaal terug om in de sfeervolle foyer plaats te nemen en alle gasten gelegenheid te geven close up foto’s te maken. Rose maakte met haar DJ set tot slot het feest compleet, het was een zeer geslaagd event!