Home Saskia krijgt een prachtige balayage na bemiddeling van de BeautyBank!
Haarpraat

Saskia krijgt een prachtige balayage na bemiddeling van de BeautyBank!

Saskia heeft een zware periode achter de rug en kon wel een oppepper gebruiken. Lees hier het aangrijpende verhaal en hoe een verwendag iemand kan laten stralen.

Het verhaal van Saskia

Het was de hoogste tijd om een lichtpuntje te vinden voor Saskia na een verschrikkelijke periode

Eind vorig jaar organiseerde Kim Feenstra een prachtige actie waarin ze kerstpakketten samenstelde en uitreikte aan mensen die best wel even een oppepper konden gebruiken. Saskia was één van hen en zij reageerde op de brief van de BeautyBank die in de pakketten zat.

Saskia, gaf in haar mail kort aan wat haar is overkomen afgelopen jaren. Er onder schreef ze, kunnen jullie hier een leuk verhaaltje van maken? Een leuk verhaaltje? Alleen al de wijze waarop Saskia dit aan ons vroeg, met de knipoog en humor na alles wat ze heeft meegemaakt, wakkerde bij ons diep respect aan.  Natuurlijk verdiende zij het om eens heerlijk te ontspannen bij één van de professionals die meedoen met de BeautyBank.

In 2016 was waarschijnlijk de grens bereikt aan tegenslagen. Na een ongeluk van hun zoontje en een jaar lang ziekenhuisbezoeken, liet Saskia haar eigen lichaam het afweten. Op 26-jarige leeftijd kreeg ze een herseninfarct. Met twee kinderen en een man die chauffeur is loop je dan al snel tegen talrijke problemen. Als je al niet ruim zit financieel dan ontstaat bij een opeenstapeling van tegenslagen een moment dat er nergens meer ruimte voor is. Hoogste tijd om een lichtpuntje te vinden na ‘een verschrikkelijke rottijd!’

Het resultaat!

beautybank-saskia-voor-na

Ik ben door jullie in contact gekomen met Brigit van  Salon Haar & Zo. Daar heb ik een heerlijke behandeling gehad en ben ik gigantische verwend. En oh wat is het resultaat mooi!  Brigit, wat een geweldig vrouw is dat! Zo vrolijk en vriendelijk, alles kon en mocht!!  Aan het einde kreeg ik ook nog een heerlijke shampoo mee, heerlijk!

Brigit van Kapsalon Haar & Zo in Makkum vertelt

Brigit van salon Haar&zo

Ik zag een oproep op Facebook voorbij komen van Karin dat ze voor de BeautyBank een beautyprofessional zocht in Friesland, omdat ze een aanvraag van een cliënt had ontvangen. Ik had nog nooit gehoord van deBeautyBank, maar ik had al wel een vermoeden waar ze zich voor inzetten. Toen ik eenmaal de website had opgezocht en alle verhalen had gelezen wist ik: hier wil ik mij ook voor inzetten!

Niet lang nadat Karin en ik alles hadden besproken belde Saskia me op voor een afspraak. Ik vroeg haar wat ze graag zou willen waarop zij antwoordde: ik weet niet wat er mogelijk is… Hierop hebben we een afspraak ingepland voor een knip- en kleurbehandeling.

De donderdag erop kwam Saskia in de salon voor haar afspraak. Wat heeft ze ontzettend mooi lang haar, was het eerste dat me opviel, maar het kan wel een oppepper gebruiken. Ze vertelde dat ze al 6 jaar niet meer bij een kapper is geweest en dat een vriendin, die overigens geen kapster is, haar punten af en toe bijwerkte. Tijd voor een goed model en een mooie diepe kleur! We hebben gekozen voor een rood-violetbruine basistint met daaroverheen een lichte balayage, daardoor is de kleur levendig maar toch onderhoudsvrij.

Kippenvel

De ontmoeting maakte op Brigit grote indruk. “Saskia is een hele lieve vlotte jonge meid met een aangrijpend verhaal waarin haar gezondheid haar in de steek liet. Kippenvel kreeg ik toen ze over het ongeluk van haar zoontje vertelde, vreselijk als je zoiets mee moet maken en ik hoop dat hij uiteindelijk weer onbezorgd kan spelen zoals ieder ander kind. Toevallig kwamen we erachter dat we meerdere dingen gemeen hebben met elkaar. Het was een hele gezellige middag en ik ben blij dat ik Saskia hiermee kon helpen en ik hoop dat ik met de BeautyBank in de toekomst meer mensen blij kan maken met mooie haren waardoor ze weer een goed gevoel over zichzelf krijgen.” 

Ik kreeg echt kippenvel toen ze over haar zoontje vertelde.

Fijn om te zien dat ze er echt van genoot en achteraf te horen dat het haar ondanks dat het wat energie kostte, het haar ook wat energie opgeleverd had.

OVER DE BEAUTYBANK

Als het leven tegenzit omdat je door omstandigheden weinig geld hebt, durf je soms minder. Erger nog: je voelt je soms minder. Toch is een beetje zelfvertrouwen en aandacht het enige wat nodig is voor de eerste stap naar verandering. Solliciteren op die nieuwe baan, eindelijk beginnen met sporten, durven daten óf iets anders. Met behulp van een professional team uit de beautybranche en donateurs helpt de BeautyBank mensen met weinig geld aan meer zelfvertrouwen: door een bezoek aan kapper, styliste, visagiste en/of schoonheidsspecialiste.