Home Salons weer open: lege verftubes en bakken met haar
SUSTAINABLE BEAUTY

Salons weer open: lege verftubes en bakken met haar

Nu de salons na een lange lockdown weer geopend zijn, werken kappers met man en macht om iedereen van het vele haar te verlossen en de uitgroei weg te werken. Uiteraard zorgt dit voor bakken vol haar en massa’s lege verftubes. En juist hierin kan The Green Scissors iets voor de kapper betekenen.

Nieuw initiatief

Als duurzaamheidsexpert van WieWatHaar en mede initiatiefnemer van The Green Scissors wil ik jullie graag op hoogte brengen van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van recycling binnen de kappersbranche.

The Green Scissors verzamelt - samen met de kapper - haar, verftubes en lege productverpakkingen met als doel deze te recyclen en/of terug te brengen naar de natuur. Menselijk haar is zeer rijk aan proteïne en keratine. Deze waardevolle grondstoffen worden door partner Greenferm omgezet tot 'Eco Super Compost'. Waardoor haar - wat normaal als afval gezien wordt - nu omgezet wordt in een waardevolle grondstof.

Lege aluminium tubes en productverpakkingen

Het blijft niet alleen bij het ophalen van het haar, want ook lege aluminium tubes (voorheen werd dit gedaan door Dutch Urban Miners) en plastic productverpakkingen worden bij de kapper gesorteerd en vervolgens door The Green Scissors opgehaald. Om daarna verwerkt te worden tot nieuwe herbruikbare grondstoffen voor verpakkingen en andere doeleinden.

Duurzame voortzetting  

Tijdens de lockdown periode hebben veel kappers de kans gegrepen om zich te verdiepen en ontwikkelen op gebied van duurzaam- en gezond ondernemen. Dit heeft bij The Green Scissors geleid tot een enorme groei aan enthousiaste deelnemers. En niet alleen kappers, ook steeds meer leveranciers sluiten zich aan bij dit duurzame initiatief. Samen zorgen we ervoor dat de grote hoeveelheden haar, aluminium en plastic niet op de afvalberg terecht komen.

Wil je meer weten over dit initiatief? Neem dan een kijkje op de website van The Green Scissors