Home RUN.WAY van KEVIN.MURPHY bracht haarcreatie en kunst samen in één wervelende show
Events & Awards

RUN.WAY van KEVIN.MURPHY bracht haarcreatie en kunst samen in één wervelende show

KEVIN.MURPHY presenteerde op 10 september in Rotterdam de RUN.WAY show voor een enthousiast publiek van kappers en hairlovers. Deze show is absoluut uniek te noemen en is ontstaan om hairstylisten te inspireren om hun creativiteit te uiten.

Vorig jaar werd deze RUN.WAY-show gehouden in Rotterdam. Dit jaar werd dit nog grootser herhaald in Remastered Experience (ook in Rotterdam). RUN.WAY is zowel show als training tegelijkertijd.

Stylisten uit KEVIN.MURPHY-salons uit de hele wereld konden zich aanmelden om backstage aan de looks mee te werken om zo ervaring op te doen tijdens shows en editorial shoots.

Dit maakt RUN.WAY dan ook een indrukwekkende runway show voor andere stylisten en consumenten.

Deze RUN.WAY-show had als doel om kunst en haar samen te brengen. De looks die werden getoond waren geïnspireerd door de Hollandse meesters. Denk daarbij aan de wereldberoemde schilders als Vermeer, Van Gogh, Mondriaan en Rembrandt.

Bekende schilderijen zoals 'Sterrennacht' (van Gogh), 'Meisje met de Parel' (Vermeer) en 'Portrait of a woman' (Rembrandt) werden op unieke wijze vertaald naar haarcreaties door de deelnemende stylisten.

Het schilderij 'Portrait of a woman' werd bijvoorbeeld uitgebeeld door een gekleurde kap van haar over het hoofd van de modellen. Het 'Meisje met de Parel' werd vertaald naar blauwe haarstukken van Showpony Hair Extensions en de modellen met verfaccenten verwezen naar de kleurschakeringen die je in 'Sterrennacht' ook kunt zien.

De uitingen van de haarstylisten waren geen letterlijke vertaling, maar een creatieve uiting. Het doel was dan ook om kunst een inspiratiebron te laten zijn voor het uiten van meer creativiteit.

Tijdens de show werden de bezoekers door verschillende ruimtes geleid waar deze schilderijen groot werden geprojecteerd. Hierdoor werd deze RUN.WAY-show een ware digitale kunstervaring.

Al met al waren er 30 modellen te zien, waarbij de oude meesters werden geëerd op unieke, creatieve wijze en liet zien dat haarcreatie een kunstvorm op zich is!