Home Redken Diamond Oil reviews
Onze favorieten

Redken Diamond Oil reviews

tried&tested-Redken-Diamond
New Diamond Oil Shatterproof Shine is een mix vrij van siliconen die diep in de verschillende lagen van de haarvezel binnendringt om het haar te versterken, terwijl het de glans versterkt. Deze olie komt in 2 soorten: een voor fijn- en een voor stug & dik haar. Daarnaast biedt deze lijn een shampoo, conditioner en masker. Een tijdje geleden was ik op een persevent en kreeg een tasje met producten mee naar huis om het zelf te ervaren. Mijn haar is fijn en dun dus ik kreeg de lichte olie-variant mee. Lees hieronder de resultaten!
Diamond Oil Shatterproof Shine 
Redken-Diamond-Oil
Redken-Diamond-Oil-pipetDe olie komt in een royale glazen fles van 100 ml en doet haar naam eer aan. De chique fles lijkt geslepen als een diamant en doet eerder aan een parfumfles denken. De afschroefbare dop bevat een glazen pipet waarmee je de olie zuinig kunt aanbrengen. Dat mag ook wel want een fles kost bijna €40,-. Het eerste dat mij opvalt is de heerlijke subtiele geur. De olie is siliconen-vrij en bevat een mix van coriander, zonnebloem, abrikozen en kernel oliën. De olie zelf is vrij dun en loopt makkelijk uit de pipet. Je moet dus snel de pipet naar je hand brengen, anders druppelt alles er al uit. Maar je hebt mar een paar druppeltjes nodig. De olie trekt snel in, maar heeft de neiging snel je haar vettig te maken dus gebruik met mate! Shatteringproof Shine is het echt; mijn haar kreeg van een paar druppeltjes een geweldige glans!Ht is een van de betere oliën die ik gebruikt heb en kan het zeker aanraden.

Diamond Oil Shampoo

Redken-Diamond-Oil-Shampoo
Fijne goed schuimende shampoo met alweer die fijne geur. De textuur voelt romig aan en na het uitspoelen voelt mijn haar al lekker zacht aan alsof ik al een conditioner gebruikt heb. Eigenlijk was mij de Cat Extreme shampoo van Redken aangeraden, maar ik wilde de hele serie gebruiken en het bevalt erg goed.
Diamond Oil Conditioner
Redken-Diamond-Oil-Conditioner
Normaal is een conditioner niet voldoende om mijn droge haar te voeden en na afloop voelt mijn haar dan ook stug aan. Maar als ik eerst de shampoo gebruik en daarna de conditioner, voelt mijn haar zacht en gevoed aan. NOg een beetje olie en klaar! Voor mij is dat een verademing omdat ik anders altijd veel tijd kwijt ben om eerst een masker te laten intrekken. Nu wisselde ik het af. Door de weeks snel de conditioner en in het weekend het masker. De conditioner is dan ook erg dik en voelt bijna als een masker aan. De geur is iets indringender dan de shampoo, maar ik vind hem heerlijk!

Diamond Oil Deep Facets Masker

Redken-Diamond-Oil-MaskerRedken-Diamond-Oil-Masker2Dit masker gebruikte ik dus 1x per week en liet het dan extra lang intrekken op handdoekdroog haar - wel 15 minuten. De licht oranje dikke boter brengt fijn aan en glijdt door je haar. Na het uitspoelen voelt mijn haar zijdezacht aan, zo zacht dat het door mijn vingers glijdt. Gelukkig is het helemaal niet zwaar of vet, mijn haar voelt alleen maar goed gevoed aan en pluist niet. Nog een beetje olie erop en de glans is echt geweldig.
Conclusie
Ik kende Redken niet echt goed en had er nooit zoveel mee. Vond het een beetje een schreeuwerig Amerikaans merk met lelijke verpakkingen. De shampooflessen vind ik nog steeds niet mooi, maar het spul dat erin zit is echt goed. De kwaliteit is ook constant, want van deze hele lijn valt niet een product uit de toon. Ik zou dan ook de hele serie samen gebruiken omdat de producten echt goed op elkaar afgestemd lijken te zijn. Ik ben benieuwd geworden naar de andere producten van Redken!

Ook fijn getest is FNGRPRNTS!