Home Mijn ervaring met FNGRPRNTS personalized beauty
Onze favorieten

Mijn ervaring met FNGRPRNTS personalized beauty

We schreven al eerder over dit gloednieuwe concept op de Nederlandse markt; haarverzorging helemaal op maat gemaakt voor jouw eigen specifieke haartype. Je beantwoordt allerlei vragen op de website en plaatst dan een bestelling voor jouw eigen, unieke shampoo en conditioner. Ik was heel benieuwd en stond werkelijk te springen om deze personalized haarproducten van FNGPRNTS te testen! Ik heb veel producten getest, soms wel of niet gepaard met advies, maar deze ervaring was totaal nieuw en uniek. Daarom schrijf ik er 2 artikelen over; deel 1 gaat over de ervaring van het bestellen en ontvangst van het pakket. Deel 2 zal gaan over de producten zelf. Zijn ze fijn in het gebruik en wat doen ze voor mijn haar. Maar laten we beginnen bij de website van FNGRPRNTS, lees je mee?

Als ik naar de website van FNGRPRNTS ga, zie ik meteen een knop, die me naar de vragenlijst leidt. Aan de hand hiervan kunnen de mensen achter de schermen mijn persoonlijke recept gaan maken voor mijn eigen shampoo en conditioner. Wat leuk, ik heb er zin in!

De vragenlijst

Ze vragen me van alles, mijn leeftijd, mijn haarstructuur en nog veel meer over mij en mijn haar. Maar ze vragen me ook wat mijn wensen zijn en wat ik als mijn grootste problemen ervaar. De vragen zijn heel makkelijk te beantwoorden en als je iets niet snapt, kun je op een knopje klikken voor meer informatie. Ook de vormgeving is rustig en mooi en vaak kun je al iets antwoorden door op een plaatje te klikken, want ja, soms zeggen beelden meer dan woorden.

Duidelijke vragenlijst, je wordt vanzelf door de vragen geloodst

Keuzestress

En dan komen we bij het spannnendste gedeelte; de keuze van de geur en de verpakking van mijn eigen producten! Ik kan kiezen uit 4 geuren. Dat zorgt nog wel even voor wat keuzestress, want ze klinken allemaal divine; Rose & Jasmine sorbet, Lemon Cheesecake, Sandelwood Compote en Vanilla Brûlée. Uiteindelijk kies ik de jasmijn en rozengeur. En dan de verpakking, want ook mijn etiket mag ik helemaal bepalen! Deze keuze is makkelijker, want ik houd van licht en denk dat het meest lichte etiket het mooist zal staan in mijn badkamer. Zo simpel kan het soms zijn!

Vervolgens nog even mijn adresgegevens invullen en klaar! Een set FNGRPRNTS, die bestaat uit een shampoo en een conditioner, kost €89,90. Ja, dat is wel even slikken en is zeker niet goedkoop. Maar dan kijk ik verder; daar krijg ik een shampoo én conditioner voor met elk een inhoud van maar liefst 500 ml! Dat is dus ruim 2 x de normale hoeveelheid en daarbij komt dat deze producten helemaal op maat voor mij gemaakt worden. In mijn perceptie zakt de prijs dan toch wel een heel stuk, want ik kan ook zonder blikken of blozen ruim 20 euro uitgeven aan een shampoo en dat vertaalt zich ongeveer naar deze prijzen. Ze liggen misschien ietsje hoger (dan praat ik over ene paar euro) dan professionele producten die je bij de kapper koopt, maar dan krijg je wel een personalized shampoo en conditioner!

De doos arriveert!

Het wachten kan beginnen en het idee dat iedereen nu met mijn persoonlijke recept aan de slag gaat, vind ik wel leuk! Na een paar dagen wordt een mooie blauw-groene (petrol) doos thuisbezorgd.

Zelfs Darla de kat is heel nieuwsgierig wat daar nou in zit!

Respect voor de natuur

Ik klap de doos open en daar zijn ze dan: mijn eerste shampoo en conditioner, helemaal op maat gemaakt voor mij mét mijn etiket erop en als ik goed kijk, zelfs met mijn eigen naam! Ook zit er een handgeschreven kaartje bij en een zakje met zaadjes, want FNGRPRNTS wordt niet alleen milieuvriendelijk geproduceerd met natuurlijke ingrediënten, ze ondersteunen ook de Bijenstichting, die zich inzet om het uitsterven van bijen tegen te gaan. Door de zaadjes uit te strooien in mijn tuin, wordt me verteld, help ik de bijen ook aan een fijne leefomgeving. Wat leuk en lief! Ik doe dat meteen, want de natuur gaat me erg aan het hart.

Wat een lief gebaar!

De verpakking

De etiketten zien er prachtig uit en zijn precies zoals ik ze heb besteld. Ze zijn gemaakt van recycelde autobanden en waterbestendig. Fijn, zo weet ik zeker dat mijn flessen ook na gebruik even mooi blijven. De flacons zijn royaal en daarom zitten er 2 pompjes bij. Want het onderste uit zo'n grote fles halen, is lastig, maar ook daar is dus aan gedacht.

Daar zijn ze dan: mijn eerste shampoo en conditioner, helemaal op maat gemaakt voor mij!

Ik draai de pompjes op de flessen en ruik alvast even, hmmm ... lekker! Daarna zet ik ze op een mooie plek in mijn badkamer en het testen kan beginnen. Hoe de producten bevallen? Daar ga ik de volgende keer over vertellen, stay tuned!