Home Pulp Riot: eindeloze kleurmogelijkheden voor vakidioten
Onze favorieten

Pulp Riot: eindeloze kleurmogelijkheden voor vakidioten

Het Amerikaanse Pulp Riot is meer dan een regulier haarkleurmerk; het is een cultmerk met een grote groep trouwe fans, die niets anders meer willen nadat ze hiermee hebben gewerkt. Het merk is ontstaan in een van de meeste beroemde kapsalons in LA, The Butterfly Loft en daar in 2016 ontwikkeld door de kappers David en Alexis Thurston.

Ook kapster Dee van Wijdeven is fan en kon niet wachten totdat Pulp Riot ook hier verkrijgbaar was. Inmiddels is Dee Ambassador & Educator van Pulp Riot en daarnaast is ze eigenaresse van Kapsalon Dee Scissorhands in Den Haag. Wij vroegen haar wat dit merk zo anders maakt dan anderen.

Bij Pulp Riot is zoveel meer mogelijk; de sky is echt de limit.

Eindeloos creatief

Dee: “Dit is het eerste merk dat door jonge cultkappers is opgericht en bedoeld is voor kappers die eindeloos creatief willen zijn. Zo’n soort merk was nog niet op de markt. Er is zo goed nagedacht over alles. Van de verpakkingen tot de inhoud, het klopt gewoon.

The Butterfly Loft

Dit is echt een merk voor vakidioten zoals ik. Er zijn zoveel kappers die met de reguliere haarkleuringen tegen hun grenzen aanliepen, omdat ze niet creatief genoeg konden zijn. Bij Pulp Riot is zoveel meer mogelijk; de sky is echt de limit.

Dee van Wijdeven

Dit is echt een merk voor vakidioten zoals ik.

Iedereen kan verf uit een tubetje knijpen en opzetten, maar hoe tof is het om jezelf als kapper uit te blijven dagen door een unieke, gepersonaliseerde kleur te maken? Dat kan met felle kleuren, maar ook heel mooi met natuurlijke tinten. Pulp Riot is echt niet alleen voor hele felle kleuren.

Als ik Pulp Riot zou moeten samenvatten, denk ik meteen aan woorden als: tegendraads, rebels, out of the box, jong en supercreatief.”

Iedereen kan verf uit een tubetje knijpen, maar hoe tof is het om een gepersonaliseerde kleur te maken?

Populair door Instagram

Instagram heeft een hele grote rol gespeeld bij de populariteit van dit merk. Pulp Riot in Amerika spreekt dan ook van ‘the power of many’. Bij de salon waar het merk ooit is ontstaan – The Butterfly Loft – werken maar liefst 100 kleurspecialisten. Samen met de founders David en Alexis, hebben deze kappers Pulp Riot via social de wereld in gebracht.

Voorvertoning in nieuwe tab(opent in een nieuwe tab)

Dee: “Pulp Riot is echt gemaakt door kappers die een groot hart voor hun vak hebben. Ik volgde al een aantal haarartiesten van The Butterfly Loft en ik zat echt te wachten totdat dit naar Nederland kwam. En nu verzorg ik de educatie in Nederland. Dat is echt een droom die is uitgekomen, want ik ben zo enthousiast over de mogelijkheden en de kwaliteit van Pulp Riot!”

Gemaakt door kappers met een groot hart voor hun vak

Faction8

De laatste aanwinst is de Faction8 lijn met permanente kleuringen. Dee: “Deze lijn is echt mindblowing. De houdbaarheid en glans zijn geweldig. Ik heb dat weleens getest bij een model, waarbij ik Faction8 én een kleuring van een ander merk naast elkaar in het haar gebruikte. De intensiteit van de haarkleur waarbij Faction8 was gebruikt bleef zoveel langer mooi en intens, dat was een groot zichtbaar verschil. Ook kun je de meest ongebruikelijke kleuren moeiteloos met elkaar mengen, zoals roze en geel. Dat is echt de natte droom van elke kapper, om dat soort resultaten in permanente kleur te creëren.

Daarnaast zijn er semi-permanente kleuringen (Direct Dyes), die je ook kunt mengen met een shamnpoo, conditioner of masker voor thuisgebruik om de kleur mooi te houden. Over alles is echt nagedacht. De producten zijn bovendien 100% natuurlijk en vegan, dus ook voor milieubewuste types heel geschikt.”

Pulp Riot is 100% vegan, milieubewust, cruelty free en wordt niet op dieren getest.

Binnenkort een verzorgingslijn

Er wordt niet stilgezeten bij The Butterfly Loft, want er is nu ook een complete verzorgingslijn ontwikkeld die over een tijdje naar Nederland komt. Door de coronacrisis is alles vertraagd, dus het is nog niet precies bekend wanneer dat zal zijn. Maar het zal een fijne aanvulling zijn voor alle salons die met dit merk werken. Stay tuned want we gaan vast nog heel veel van Pulp Riot horen!