Home Petra van den Burg loves lang haar
Stylist

Petra van den Burg loves lang haar

Voor degene die mij nog niet kent: ik ben Petra van den Burg (48), moeder van tweelingdochters Indy & Zara (18) en zoon Boaz (16) en al 20 jaar getrouwd met Marcel Janssen (48). Ik ben 24 jaar zelfstandig ondernemer en heb meerdere kapsalons en schoonheidssalons gehad in Twente waarvan de laatste 15 jaar een zeer goedlopende kapsalon met haarwerksalon in Goor. Een salon met een zeer hecht team waarvan het merendeel vanaf het begin bij mij werkzaam is.

Na het winnen van 2 Coiffure Awards en een ONE SHOT award in Amerika heb ik de keuze gemaakt om (naast het werken in mijn salon) mezelf als Freealance Lang haar specialist te profileren. Werken voor meerdere prachtige merken en voor diverse grote salons gaf mij de vrijheid die ik zocht. Zo werkte ik in opdracht voor o.a Farouk in Bangkok voor de Miss Universe Verkiezingen en sta ik straks in Mei 2 weken in AHOY voor Moroccanoil om de artiesten van het EuroVisie Songfestival te kappen.

LANG HAAR LOVER

Ik ben een echte lang haar lover, ik houd van alle mogelijkheden en mijn brein is kennelijk zo ingesteld dat ik altijd en overal nieuwe inspiratie zie. Ik ga graag naar grote steden om naar mensen te kijken van alle pluimage. Dan zie ik weer een bijzondere vorm en dan ga ik het liefst deze uitwerken in een schetsblok. Mensen vind ik boeiende wezens, met hun verhalen en verwachtingen. Verwachtingen van hun omgeving, verwachtingen van ons als haarstylist. Deze laatste voelen wij enorm wanneer een aanstaand bruidje voor een proefkapsel komt in onze stoel.

Aanstaande bruiden hebben meestal de hoogste verwachting (terecht) en voortijds al een heel eigen beeld gecreëerd. Ondertussen verwachten ze dat jij dit exact zo oppikt, dat je kunt toveren met hun haar en alles het liefst in 1 keer goed doet ☹. En om het af te maken zitten ze je vervolgens alle handelingen van jou nauwlettend via de spiegel in de gaten te houden (help). Heel veel kappers schakelen dan mijn hulp in om te leren hoe met deze verwachtingen om te gaan en om mijn technieken te leren. Hoe scan je je klant in slechts 5 minuten? Ik deel mijn eigen tips en tricks in op maat gemaakte cursussen voor salonteams of voor cursisten van firma’s. Ook leer ik mijn collegae hoe ze lang haar ‘de baas’ kunnen zijn.

Waar veel kappers voorheen aangaven ‘niets’ met lang haar te hebben, krijg ik later feedback dat ze er ineens plezier en lol in hebben. Het is echt niet moeilijk, ook mijn lang haar technieken niet. Ze zijn direct toepasbaar, commercieel en geen gekunstelde en vastgeplakte lampenkappen ?. Mijn agenda staat goed gevuld met bruiden vanuit heel Nederland en de huidige trend is of de elegante knotten of de nonchalante/romantische Bohemien updo’s. Ook de sierspelden komen weer terug, maar persoonlijk houd ik nog altijd erg van verse bloemen.