Home Ode aan Sustainable Beauty tijdens internationaal Davines event
PRO NIEUWS

Ode aan Sustainable Beauty tijdens internationaal Davines event

Vorige week was ik mee met een persreis naar Parma, georganiseerd door het Italiaanse haarmerk Davines. De headquarters van Davines zijn in Parma en dit grootse event - er waren meer dan 3500 kappers en pers uit de hele wereld aanwezig! - werd gehouden ter ere van de opening van Davines Village. Deze 'village' is het nieuwe hoofdkantoor en niet verwonderlijk, helemaal gebouwd op verantwoorde ecologische grondslag. Want elke keer wil Davines een stapje verder zetten als het gaat om besparing van grondstoffen en bescherming van het milieu. Nog nooit heb ik het woord 'sustainable' zo vaak gehoord als afgelopen week. Want de natuur, daar draait het om. De natuur, waar we veel voorzichtiger mee moeten omgaan. Ook diversiteit stond centraal. Er is niet één definitie van beauty, Davines liet maar weer goed zien hoe divers schoonheid kan zijn. En ze zouden geen Italianen zijn, als ze alles uit de kast haalden om die statements vol passie over te brengen. Kunst, inspiratie en veel storytelling om deze idealen aan ons duidelijk te maken.

Ik merkte dat ik erdoor geraakt werd en op gegeven moment kreeg ik zelfs een beetje en gevoel alsof ik bij een soort spirituele sekte of bij een EO weekend was beland. Maar geen exclusion of veroordeling hier. De boodschap was helder en zuiver en misschien moeten we allemaal wel een beetje gebrainwashed worden om nog gemotiveerder te kunnen zorgen voor een mooiere wereld. Ik zette mijn cynisme opzij, toen ik dat besefte en kon genieten van al het moois wat ik zag en hoorde. Ik heb veel foto's gemaakt (en die gemixt met een paar foto's van davines), kijken jullie mee?

Davines Village-04

Dit is de nieuwe Davines Village, die net buiten Parma ligt, waar alle producten worden geproduceerd. Zoveel mogelijk ingrediënten worden uit de omliggende tuinen gehaald.

Davines Village-02

Ik mocht mijn eigen geur kiezen voor een shampoo én een wens doen op de 'wish wall', die geïnspireerd was door Tibetaanse gebedsvlaggetjes.

Davines Village-03

In het lab kregen we uitleg over de ontwikkeling van nieuwe producten. Één daarvan is de nieuwe blondering, die extra mild is voor het haar. De directie van Davines lichtte hun werkwijze toe tijdens de persconferentie.

Davines Village-05

Creatief brein achter de ontwikkeling van producten en haartrends, Angelo Seminara, vertelt gepassioneerd over zijn nieuwe uitvinding, de Imprinting Tool, waarmee je het haar kunt stencillen. In de Village zijn diverse educatieruimtes waar kappers kunnen leren en hun creativiteit kunnen botvieren.

Davines Village-01

In de grote expositiehal werden de shows en presentaties gegeven. De entree leek wel een tuincentrum met allemaal planten. Op de laatste dag werd ons verteld wat hiervan de bedoeling was; iedere bezoeker kreeg een plant en mocht die persoonlijk planten in de tuin van de Village. Helaas waren de shows die dag uitgelopen en moesten wij naar het vliegveld om onze terugvlucht te halen. Maar vanuit de bus konden we de mensenstroom zien, ieder met een plantje in de hand, lopende naar de Village om zo hun bijdrage te leveren aan een beetje meer respect voor de natuur. Mooi.