Home Natuurlijke mooimakers
SUSTAINABLE BEAUTY

Natuurlijke mooimakers

De Douglas is onlangs totaal vernieuwd; er is een nieuw logo en de winkelinterieurs worden aangepast. Een tijdje geleden was ik bij de perspresentatie en ik zag dat de flagshipstore's wel een beetje gaan lijken op de Sephora en daar is natuurlijk niets mis mee.

Ook het assortiment wordt voortdurend aangepast en mijn hart maakte een sprongetje toen ik zag hoeveel mooie, natuurlijke producten er steeds bij komen. Het kan natuurlijk altijd beter, maar dat zou hetzelfde zijn als de Albert Heijn verwijten dat er onvoldoende biologische producten in de winkel liggen. Het fijne is juist dat deze ketens een enorm bereik hebben en hoe meer natuurlijke merken zij introduceren, hoe sneller deze terecht zullen komen bij een breder publiek.

Na afloop kreeg iedere aanwezige een rolkoffer mee (jawel, bye goodiebags) gevuld met beautyspullen. Veel werd aan de kant geschoven voor dit platform, maar de producten die wel wel bij InnerBeauty horen, zal ik hieronder bespreken.

Darphin

Dit Franse merk brengt al sinds 1958 natuurlijke gezichtsverzorging op de markt. Pierre Darphin liet zich inspireren door de beauty secrets van het Franse hof, waar veel botanische oliën werden gebruikt. Deze twee crème's mocht ik uitproberen. De Hydraskin Light wordt aangeprezen als een 'paradijs voor de vochtarme huid'. Het is een crème-gel textuur dir ik niet voedend genoeg vond voor mij wat droge huid. Op zich niets mis mee, maar niet voor mij dus. De Ideal Resource daarentegen is een pareltje. De pot lijkt inderdaad gevuld met allemaal pareltjes; elke capsule biedt voldoende olie voor een keer en het spulletje is mild genoeg om ook je ogen mee in te kunnen smeren. Het ruikt heerlijk, trekt snel in en maakt mijn huid de ochtend erna echt mooier (dacht ik in de spiegel te zien ...). Als ik dan ook nog lees dat 87% van de ingrediënten een natuurlijke oorsprong hebben, ben ik extra blij. Aanrader!

Kora Organics


Kora Organics is een nieuw vegan merk bij de Douglas en in 2009 opgericht door de beeldschone ex van Orlando Bloom, het Australische model Miranda Kerr. De huidverzorgingsproducten zijn in Australië geproduceerd en het land staat erom bekend veel oog te hebben voor natuurlijke ingrediënten. Belangrijk in deze lijn is het zgn. Noni-extract dat uit Zuid Amerika komt en meer dan honderd vitaminen en mineralen bevat. Ooit studeerde Miranda gezondsheidspsychologie en omdat ze naar eigen zeggen zelf niet die natuurlijke producten kon vinden die ze wilde, is ze die zelf maar gaan ontwikkelen. Ik kreeg de bejubelde Noni Glow Face Oil, een masker met Turmeric en een olie voor mijn ogen. De Noni Glow is geweldig! Trekt snel in en daardoor niet vettig. Ik gebruikt het zowel 's ochtends al 's avonds en ben helemaal om. De olie voor mijn ogen gebruikt ik alleen 's avonds omdat ik altijd concealer voor kringen gebruik, maar ook deze is erg fijn. Alleen vind ik de roller iets minder prettig in het aanbrengen. Het masker heeft een nogal vies poepkleurtje en de scrub is vrij heftig dus raad je aan de huid vooraf goed vochtig te maken als je een gevoelige huid hebt. Maar is het kleurtje na 10 minuten eenmaal afgespoeld, dan straalt je huid je tegemoet! Ik vind alle producten fijn met als uitschieter de olie voor het gezicht. De geur, substantie en het resultaat - heel fijn!

Aveda

Ik ben al jaren fan van Aveda, met name de haarproducten. Natuurlijk was het even slikken toen dit fijne, natuurlijke merk (ze waren een van de eersten) werd overgenomen door cosmeticagigant Estee Lauder. Vooral voor kappers in Amerika was dit minder fijn, want alle producten werden ook meteen verkocht bij de drogist, maar dat overkomt wel meer merken in Amerika. In Nederland is het beleid gelukkig beter, maar Aveda producten zijn ook verkrijgbaar in sommige winkels en ze hebben flink geïnvesteerd in hun eigen webshop. Maar gelukkig hebben de producten er niet onder te lijden gehad. Ik vind de producten o.a. zo fijn door de geur en een van mijn favoriete geuren is die van de Shampure lijn. Lavendel, Ylang Ylang en nog meer bloemen- en plantextracten zorgen voor deze befaamde geur. Hierdoor is harenwassen thuis wel een hele fijne ervaring geworden met stralend geurende lokken als resultaat!

The Ordinary

Dit cultmerk is nu eindelijk ook in Nederland verkrijgbaar. Het uitgengspunt van The Ordinary was - zo staat op hun website - "to celebrate integrity in its most humble and true form". Nu zijn dat vrij vage begrippen, maar ik denk dat ze bedoelen dat ze hoogwaardige, geconcentreerde ingrediënten willen bieden tegen een redelijke prijs. Je kunt dus zoveel pipetflesjes met aanschaffen als nodig is voor je huid en deze 'layeren'. Zo creër je huidverzorging op maat. Wat ook zowel sympathiek als slim is, dat ze op de website vragen om aan te geven of een product ontbreekt. Noem het 'open source' beauty, waarbij het publiek het aanbod bepaalt. De producten zijn vrij van veel stoffen, o.a. ook dierlijke oliën en verder een aantal milieu-onvriendelijke en schadelijke stoffen. Ik kreeg een flesje mee met 2% (vegan) Hyaluronic Acid en mijn ervaring is erg positief. Mijn huid voelde meteen zachter en moisturized aan en de transparante gel trok vrijwel meteen in. Ik ga zeker nog eens snuffelen bij de Douglas naar de andere flesjes.

Sand & Sky

Sand & Sky is nog een Australische en botanisch huidverzorgingsmerk. In 2018 won het Pink Clay Mask de titel 'Best Face Mask' tijdens de Women's Health Beauty Awards. Ook ik mocht dit masker uitproberen. Het zit in een vrolijk roze potje met een bijgeleverd mooi kwastje om het masker aan te brengen. Ik heb een droge huid en twijfelde wel even toen ik dit masker opbracht, omdat een kleimasker meestal te uitdrogend is voor mij. Maar niet dit masker! Het brengt makkelijk aan en na 10 minuutjes intrekken en afspoelen, zag mijn huid er fris en stralend uit. Heerlijk thuisspa ritueel in het weekend. Ik begrijp de lyrische verhalen over dit masker wel en blijf het zeker gebruiken. De Exfoliating Treatment dat ik ook meekreeg, zit in een tube en zou je 5 minuten moeten laten intrekken. Alweer een roze, maskerachtig goedje dat een beetje scrub bevat. Ook prima spul, maar ik vind het weinig toegevoegde waarde hebben als je het masker al in je bezit hebt. Als ik zou moeten kiezen, zou ik voor de Pink Clay Mask gaan.

Origins

Origins is een van de oudere merken die al voor de 'hype' over natuurlijke producten, organische huidverzorging maakte. In 1990 opgericht door de zoon van Estee Lauder, is het merk nu meer actueel dan ooit en still going strong. Het msakertje dat ik meekreeg  is er een uit een reeks van 7 maskertjes, ieder voor een ander doeleinde. Mijn masker heet 'Drink up' en alleen al bij die naam krijgt mijn huid dorst. Werkzame ingrediënten zijn Zwitsers glacier water, hyaluronic acid en abrikoos. Het is een dikke crème dat in een plastic (recycled weliswaar en zonder doosje) tube komt. Je laat het 10 minuten intrekken en haalt het overtollig product weg. En erna? Een heerlijk gehydrateerd huidje. Een tip, gebruik het 's avonds voor het slapen, want het is echt een heel rijk masker en erna blijft je gezicht nog wat glimmend. Maar verder heerlijk product dat makkelijk in gebruik is. Normaal neem ik niet zo snel een masker omdat ik het te veel gedoe vind, maar deze staat al naast mijn nachtcrème!

Conclusie? Dat er tegenwoordig zoveel mooie merken zijn die natuurlijke en duurzame huidverzorging en haircare bieden met respect voor de natuur, dat er eigenlijk geen reden meer is om ze niet te gebruiken.