Home Natucain is echt gericht op haaruitval en haarverbetering
Haarpraat

Natucain is echt gericht op haaruitval en haarverbetering

Natucain is een middel tegen haaruitval dat bestaat uit natuurlijke ingrediënten en dat is heel bijzonder. Wij spraken met Maaike Koffeman (Marketing & Communicatie) van Confident Haarzorg in Enschede over dit middel en hoe het er in een haarwerksalon aan toegaat.

Natucain is een veilig product tegen haaruitval en kent geen bijwerkingen.

Wat is het concept van Confident Haarzorg?

Wij richten ons op haarverbeteringen en haaroplossingen. We hebben een vestiging in Enschede en een in het EMC (medisch centrum). Het is zo belangrijk dat mensen die ziek zijn, weer lekker naar buiten durven omdat ze een haarstuk hebben dat bij ze past en hen zelfvertrouwen geeft. Dat ze weer op straat kunnen lopen zonder dat iedereen denkt: zij is ziek. Dat is echt de essentie van wat wij hier doen. We hebben een ruime voorraad haarwerken, zodat klanten meteen alles kunnen passen.

Hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans dat je iets tegen haaruitval kunt doen.


Maar ook zetten we in op het preventief behandelen van haarproblemen. Hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans bestaat dat je er nog iets aan kunt doen. Natuurlijk hebben wij geen toverstokjes als iemand haarverlies heeft dat genetisch bepaald is. Maar je kunt het proces wel zoveel mogelijk proberen uit te stellen. Als enige in Nederland hebben wij een haarlaser apparaat, dat werkt op basis van Uv-licht. Deze laserbehandeling stopt de haaruitval bij meer dan 80% van onze klanten en daarnaast wordt ook nieuwe haargroei gestimuleerd. Na een haaranalyse, waarbij we de werkelijke conditie van de hoofdhuid kunnen bekijken, stellen we een behandelplan op. De resultaten leggen we met foto’s vast, zodat je heel goed de verschillen kunt zien.

Er rust vaak een taboe op haaruitval, hoe ervaar jij dit?

Om ieders privacy te waarborgen, hebben wij aparte behandelkamers. Als je bij ons komt, kun je in absolute privacy je verhaal vertellen. Natuurlijk mag je iemand meenemen, maar tijdens de afspraak staat de klant helemaal centraal. Alle afspraken zijn ingepland, klanten kunnen niet zomaar binnenlopen. Zo garanderen we alle rust en ruimte voor deze kwetsbare groep klanten.

Gelukkig zie je dat het hebben van een haarwerk – heel langzaam – steeds meer bespreekbaar is. Dat komt ook omdat er steeds meer aandacht voor komt, ook in de media. Maar het blijft – zeker voor vrouwen – heel lastig om erover te vertellen. Ze zeggen niet voor niets: als je haar maar goed zit.

Welke mensen kampen met haarverlies?

We zien veel verschillende doelgroepen; mensen met dun of fijn haar, permanente kaalheid, mannen, vrouwen, kinderen … Onze klanten zijn echt heel erg divers. Het grootste gedeelte van onze klanten zijn vrouwen, ik denk dat de verhouding vrouw/man 85/15 is. We hebben klanten van alle leeftijden, maar het merendeel zijn vrouwen van 55+. Dat heeft er ook mee te maken dat vrouwen van die leeftijd sneller kampen met haaruitval door hormonale veranderingen.

Waarom gekozen voor Natucain?

Wij zijn heel kritisch met welke producten we werken en in het begin waren we best sceptisch. Dit product is echt gericht op haaruitval en haarverbetering. Eerst hebben wij een pilot gedraaid bij mannen en vrouwen in verschillende doelgroepen, omdat we zelf wilden ervaren wat de werking is. Na een half jaar zagen we o.a. dat de haaruitval stopte bij een proefpersoon en bij een man zagen we dat het in combinatie met de haarlaser nieuwe haargroei opleverde. Hij gaf ook aan dat zijn haar dikker was geworden. Wat Natucain eigenlijk doet is de haargroeicyclus versnellen.

Natucain is een product dat bestaat uit natuurlijke ingrediënten en het is vrij van hormonen, waardoor het zeer geschikt is voor mensen die net chemotherapie hebben gehad.

Het is echt een product dat je ten alle tijden kunt gebruiken, ook als mensen allergisch zijn voor traditionele haarverliesremmers. Het is echter wel een kostbaar product.

Geen tijdelijk product

Een flesje Natucain kost €149,95 en daar doe je ongeveer 1,5 maand mee (in een latere fase wat langer). Als je Natucain gaat gebruiken, moet je je realiseren dat dit geen tijdelijk product is. Je moet het dus blijven gebruiken om de resultaten te behouden. Stop je ermee, dan zal de haargroeicyclus weer terugvallen tot wat het was.

Er is ook een lash & brow serum van Natucain verkrijgbaar.

Waarom zijn natuurlijke middelen beter voor de hoofdhuid?

Vaak kopen wij van alles en smeren dat maar op ons hoofd, zonder precies te weten wat het doet. Producten die de haarzakjes kunnen verstoppen, waardoor gezonde haargroei wordt verhinderd. Want je wilt toch die haarzakjes openzetten. Natuurlijke producten sluiten de hoofdhuid niet af. Bovendien kun je natuurlijke producten veilig blijven gebruiken tijdens zwangerschap of als je borstvoeding geeft. Dat is ook zo fijn aan Natucain: het is een veilig product tegen haaruitval en kent geen bijwerkingen.

LEES OOK: 5 VRAGEN AAN Stefanie Seyda