Home Naar de kapper? Deze 8 dingen moet je dan zeker NIET doen!
Haarpraat

Naar de kapper? Deze 8 dingen moet je dan zeker NIET doen!

In het nieuwe jaar wil je graag weer naar de kapper voor een nieuwe kleur of coupe! Heb jij jouw afspraak al gemaakt? Lees dan eerst even dit, je kapper zal je dankbaar zijn 😉

1. Geen idee hebben wat je wilt

Als jij het niet weet, hoe kan de kapper het dan weten? Bedenk van tevoren wat je wilt, als je een ander kapsel wilt tenminste. Natuurlijk kun je je kapper 'carte blanche' geven, maar dan nog wil hij of zij enig idee hebben waar jouw voorkeur naar uitgaat. Dus neem even de tijd voor je afspraak en denk na wat je echt wilt!

2. Je hoofd bewegen tijdens het knippen

Het is lastig om een bewegend doel te bereiken en dat geldt dus ook voor kappers. Jouw kapper kan nu eenmaal niet precies werken als jij steeds je hoofd beweegt, of het nu gaat om knippen of kleuren. Probeer je even voor te stellen dat je een standbeeld bent en als je toch moet bewegen, waarschuw je kapper dan even. Hierdoor wordt jouw kapsel alleen maar mooier!

3. Verander niet telkens van kapper

Natuurlijk kun je binnen een salon weleens wisselen van kapper, maar beperk het tot een minimum. Het gras is niet altijd groener ergens anders en zo bouw je nooit een relatie op met je kapper. Ben je toch veranderd en kom je jouw oude kapper tegen in de salon? Zeg dan normaal gedag en voel je niet schuldig. Het ergste wat je kunt doen is oogcontact vermijden, veranderingen horen nu eenmaal bij het leven!

4. Te laat voor een afspraak

Natuurlijk kan het een keer voorkomen dat je echt niet op tijd kunt zijn, maar zorg dat dat een uitzondering is. Kappers moeten namelijk hun hele dag plannen en als jij te laat bent, betekent dat wachten voor een andere klant. Bovendien zal jouw kapper meer relaxed kunnen werken als je op tijd bent en dat komt jouw haar alleen maar ten goede!

5. Je kapper sneller laten werken

Het kan voorkomen dat je eigenlijk helemaal geen tijd hebt voor de kapper. Geef dan van tevoren aan hoe lang je hebt en bespreek wat binnen die tijd de mogelijkheden zijn. Maar probeer je kapper niet te haasten onder het werken, bijvoorbeeld door te vragen of de kleur nu al is ingewerkt. Hierdoor wordt je bezoek een vervelende ervaring en het gaat er echt niet sneller door.

6. Liegen over thuisonderhoud

douche

Natuurlijk is het beter om professionele producten van de kapper te gebruiken dan een flesje shampoo van de supermarkt. En het is al helemaal niet goed voor je haar om het thuis uit een pakje te verven. Maar als je dat toch doet, wees er dan wel eerlijk over. Dat geldt ook voor je routine thuis. Als je je haar nooit föhnt en er niet meer tijd aan besteedt dan een borstel door je haar, vertel dat dan. Want alleen als je kapper alles weet over je haar, dus ook hoe je het thuis verzorgt, kan hij of zij je goed adviseren.


Uitgelicht: Zes professionele shampoos op een rij


7. Alleen maar naar je telefoon staren

Je hoeft echt niet steeds het gesprek gaande te houden, als je geen zin hebt in een gesprek, geef dat aan dat je dit keer graag stil wilt zijn. Maar constant je telefoon checken, terwijl de kapper aan het werk is, is ook niet leuk. Bovendien mis je dan de ervaring van je kappersbezoek. Kijk hoe de kapper aan het werk is en stel af en toe een vraag over je haar. Je zit in de stoel bij een expert, maar daar dan ook gebruik van!

8. Je zenuwen de overhand geven

cut

Het is best eng om je haar te laten afknippen, of te kiezen voor een andere haarkleur. Dat vergt moed, maar dat doe je ook niet zomaar. Als je die beslissing eenmaal hebt genomen en besproken met je kapper, ga er dan voor. Als de kapper dan daadwerkelijk de schaar in je haar zet, of een raar gekleurd goedje in je haar smeert, schrik dan niet. Je bent dan al over 'the point of no return'. Dus ga lekker zitten, relax en wacht tot je het eindresultaat in de spiegel kunt zien.

Nu je al deze dingen weet kunnen we je alleen nog maar aanraden met volle teugen te genieten van je volgende afspraak bij de kapper!

Leestip voor als je niet naar de kapper kunt: Kimm geeft tips!