Home Wat doe je als je niet naar de kapper kunt? Kimm geeft tips!
Stylist

Wat doe je als je niet naar de kapper kunt? Kimm geeft tips!

Voor dat de Corona crisis begon was ik eigenlijk al toe aan een knipbehandeling. Meestal knipt mijn vader Richard mijn haar, maar ook mijn familie zie ik nu op gepaste afstand. Dus tja, mijn haar groeit en groeit. Nou kan ik mij daar heel druk over maken, maar het is wat het is. Het komt wel, eerst zorgen dat we op de zaak alles in orde hebben. En de klanten die we kunnen helpen gaan voor!

Deze weken gaan we leuke filmpjes opnemen voor social media om onze klanten en volgers te inspireren en het merk waarbij ik ben aangesloten organiseert een ‘learning party’ op Facebook. En daar ben ik ook nog eens spreker en ja, dan gaan mensen mijn uitgeroeide haar zien. Maar volgens mij zitten we allemaal in hetzelfde schuitje. Ik ga er gewoon wat moois van maken.

Maar ja dat ben ik. Ik weet als geen ander dat ieder mens anders is, daar hebben wij in de salon dagelijks mee te maken. Dat vind ik juist het leuke en interessante aan ons vak.  De een denkt in deze weken: “Ik ben thuis en trek lekker mijn joggingpak aan en doe mijn haar in een staart”. Een ander trekt een zakelijke blouse aan boven haar joggingbroek, omdat zij toch die video call heeft met haar collega’s. En dan moet het haar wel oké zijn, dat begrijp ik wel. Maar meer dan je best kun je niet doen en je collega’s hebben hetzelfde probleem: zij zitten ook met een uitgroei. Geloof me, je kunt echt wel creatief zijn als het moet. Laat je inspireren op social media, knoop dat leuke sjaaltje in je haar waar je toch al niet van weet wat je ermee moet.

We komen er met z’n allen nu wel achter dat de kapper een primaire levensbehoefte is.

Tips

Ben jij diegene die wat meer van natuurlijke looks houdt? Dan maak je je waarschijnlijk niet zo druk deze periode. Wel vind je het misschien heerlijk wat meer tijd te hebben om je haar lekker te verzorgen en laat je je graag adviseren door de kapper met welke producten je dat kan doen.

Ben je gewend elke 4 tot 6 weken naar de kapper gaan? En heb je nu te kampen met uitgroei van de haarkleur?  Wil je dat het haar echt weer geknipt en mooi geföhnd wordt? Tja dat gaat nu allemaal even niet. Je zou ‘color wow’ kunnen proberen. Dit is een soort oogschaduw voor je haar en camoufleert de uitgroei. En misschien kun je je haar wat vaker opsteken. Genoeg tutorials te vinden op social media. Wij hebben er in ieder geval een paar voor je gemaakt.

Ben jij diegene met een trendy look en kleur dan baal je nu waarschijnlijk enorm. Je vindt het heerlijk om naar de kapper te gaan en weer iets nieuws te proberen, maar dat kan dus even niet.  Zoek contact met ons kappers, dat is echt niet moeilijk tegenwoordig en wij helpen jou op de een passende manier door deze situatie heen. Samen zijn we sterk en creatief!

Stijl je haar anders, kies voor een ander product, verander je scheiding in je haar, draag het naar achteren of achter je oor. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen. Probeer je erbij neer te leggen, hoe moeilijk het ook is. Je bent gezond, dat is het belangrijkst.

Bedenk of het niet leuk is om je haar wat langer te gaan dragen. En ja dit geldt ook voor mannen. Kijk eens op Pinterest en andere social media of google gewoon. Probeer naar een look te zoeken die past bij je leeftijd en type haar en bij jou als persoon.

Het is nu misschien ook een mooi moment voor de mannen (ook vrouwen natuurlijk) om eens na te denken over de conditie van hoofdhuid en haar. Heb je last van een gevoelige hoofdhuid of zelfs roos? Of merk je nu dat je haar echt wat dunner begint te worden? Laat je adviseren door ons online of via what’s app bijvoorbeeld te bereiken. Je kunt ook een foto opsturen, zodat wij je nog beter advies kunnen geven. We hebben hier de juiste producten voor. Bijvoorbeeld een intensieve kuur die het haar steviger maakt en voor een langere levensduur zorgt.

Kortom er zijn legio mogelijkheden om samen met je haar deze periode door te komen. Heb je vragen? Stel ze aan jouw professionele kapper! Wij staan voor je klaar.

Foto's: Annick Meijer 

Meer tips en inspiratie van Kimm Koffijberg!