Home Mijn grijze haar is dof en futloos, wat kan ik doen?
Hair solutions

Mijn grijze haar is dof en futloos, wat kan ik doen?

Gezond grijs haar is prachtig! Maar dan wel met de nadruk op 'gezond', want doffe grijze haren kunnen er nogal triest uitzien. Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om hun haar grijs te laten en omarmen hun natuurlijke schoonheid. Alleen is het dan wel belangrijk dat het haar ook in goede conditie is, want futloos haar wil niemand. Gelukkig zijn er oplossingen!

SOLUTIONS voor dof grijs haar

Je haar wordt dof als de hoofdhuid niet in balans is. Dat komt omdat de haarzakjes verstopt kunnen raken van de productresten, die je niet met een gewone shampoo uit het haar kunt wassen.

Hoe komt dat?

De hoofdhuid kan uitgeput raken door kleurstoffen, permanenten, intense styling en medische behandelingen. Chemische stoffen kunnen ervoor zorgen dat de hoofdhuid niet meer kan ademen, met dof haar als gevolg en in veel ergere gevallen kan dit ook leiden tot haaruitval en verzwakt haar. Daarom is het belangrijk om de hoofdhuid te ontgiften en weer schoon te maken.

Detox treatment

Het natuurlijke Franse ecomerk Terre de Couleur heeft een reeks ontgiftende treatments op de markt gebracht, die de hoofdhuid weer in goede conditie kunnen krijgen. En omdat een gezonde hoofdhuid de basis is voor gezond en glanzend haar, is dit een oplossing voor veel haarproblemen.

Dof grijs haar

Als jouw grijze haar niet meer glanst en lastig te stylen is, dan is het tijd voor een treatment! De Rythme Indigo treatment van Terre de Couleur is geschikt voor dit probleem. Deze behandeling bestaat uit een kleimasker en een shampoo, waarbij je het masker moet aanbrengen op je droge haar.

Geef dof haar en grijs haar geen kans en geef je kleur een opfris boost met de Rhytme Indigo detox set van Terre de Couleur. Ontdoe je haar en hoofdhuid van chemische restproducten. It’s time to sparkle!

Kapster Kimberley Mönch, PureLou in Den Bosch

Verdun het masker iets met gedemineraliseerd water (gewoon water bevat kalk en kan daarom ook voor resten op de hoofdhuid zorgen) en breng het aan op je haar met een speciale borstel. Laat dit goedje ongeveer 20 minuten intrekken en spoel daarna goed uit. Tenslotte was je het haar met de speciale shampoo. Let wel op dat je het flesje goed schud, want ook de shampoo bevat klei.

Deze treatment moet je 1x per week gebruiken, voor een periode van ongeveer 6 weken als je hoofdhuid veel chemische processen heeft ondergaan. Om de hoofdhuid goed te onderhouden, is het verstandig om dit setje eens per maand te blijven gebruiken.

Je zult zien, je haar knapt zichtbaar op. Deze Indigo behandeling geeft je grijze lokken bovendien een extra boost en na een paar weken is er van dofheid geen sprake meer! Als je voortaan je haar blijft wassen met natuurlijke producten en chemische behandelingen vermijdt of tot een minimum beperkt, zul je zien dat je hoofdhuid veel langer in balans blijft en je haar weer glanst.