Home Mijn Fashionista fotoshoot met Antoinette Beenders
Events & Awards

Mijn Fashionista fotoshoot met Antoinette Beenders

Ik deed voor de 3e keer mee aan de Fashionista Award. Dit is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor Aveda kappers, die wereldwijd wordt gehouden. Het is echt een viering van het kappersvak! Ik had een foto ingestuurd en werd daarmee winnaar van de Benelux. Alle wereldwijde winnaars werden uitgenodigd om naar Minneapolis (USA) te gaan en wat we daar meemaakten was geweldig!
fashionista-03
Dit was mijn inzending waarmee ik heb gewonnen
We werden echt als sterren behandeld en alles was uit de kast gehaald om ons in de watten te leggen. Natuurlijk werd er ook gewerkt, want alle winnaars moesten in groepjes van 3 werken aan een fotoshoot. En dat was niet zomaar een fotoshoot! Antoinette Beenders herself was aanwezig om alle finalisten te begeleiden. Zij heft enorm veel ervaring backstage bij bijna alle grote fashion shows. Er was een studio van 1000 m2, er waren topmodellen en fotografen aanwezig en alleen al bij het zien van al die prachtige designerkleding ging je watertanden. Gucci, Valentino, al die outfits hingen daar om gebruikt te kunnen worden!
We werden met een limousine opgehaald van het hotel en we hebben de hele dag vol plezier gewerkt aan de shoot. Het resultaat kun je hieronder zien.
fashionista-02
Het model in de zwart-wit foto draagt een broekpak van Tom Ford en de eenvoud van dat ontwerp inspireerde ons om er een simpel, maar mooi kapsel bij te maken waar beweging in zit.
Het blonde haar met de donkere uitgroei is een soort yin-yang kapsel met contrasten. Het pluizige blonde haar is zo gemaakt met een wafeltang en we hebben ons laten inspireren op de texturen van al die prachtige stoffen. De haaraanzet is donker en gladgeföhnd met haargel, waardoor je een mooi contrast krijgt.
Het was een geweldige ervaring, je moet aan alles denken, van kledingkeuze tot de keuze van het model en het haar dat daarbij past.