Home Met het juiste kleur & stijladvies gaat je huid stralen
PRO NIEUWS

Met het juiste kleur & stijladvies gaat je huid stralen

Judith is gastblogger voor WieWatHaar en als kapster geeft ze ons regelmatig inzicht in het leven van kappers. Maar ze is naast kapster ook stijlcoach en daar wilde ik wel wat meer over weten. Lees je mee?

Je bent stijlcoach, wat kan ik me daarbij voorstellen?

Ik geef advies over hoe je met je haar, kleding en make-up kunt laten zien wie je bent. Samen met de klant gaan we kijken wat degene wil uitstralen, wat bij haar persoonlijke en uiterlijke kenmerken past. En hoe ze hun pluspunten kunnen accentueren. Dus ook heel praktisch de do’s & don’ts die passen bij het figuur van een klant.

Waarom ben je naast kapster ook stijlcoach geworden?

Door mijn reuma kon/kan ik geen hele dagen in de salon staan. Ik had al een achtergrond in de mode dus de interesse voor het totaalplaatje vind ik boeiend. Omdat deze adviezen voor mij lichamelijk minder belastend zijn, heb ik in 2012 een opleiding gevolgd tot imago stylist. Onze studio voor deze adviezen is een onwijs leuke en mooie aanvulling op de kapsalon! Het heeft ook raakvlakken natuurlijk; ons team kijkt goed hoe iemand de salon binnenkomt. Is het een klassieke vrouw of juist stoer? Welk kapsel past daarbij of wil ze wat anders? Wat is haar lifestyle? Waarin komt haar gezichtsvorm het mooist uit? Welke producten passen bij haar?  Dat soort dingen. Dat wordt enorm gewaardeerd en klanten komen speciaal naar onze salon voor een goed advies!

Vrouwen vergeten vaak hoe mooi ze zijn!

Wat is de meest voorkomende vraag die je krijgt te horen?

O lastig. Alle vrouwen willen graag weten hoe ze hun minpuntjes kunnen verdoezelen. Ik vind het leuker om juist op de pluspunten te focussen en hoe ze die kunnen accentueren. Vrouwen vergeten vaak hoe mooi ze zijn!

Met de juiste kleuren ziet je huid er geweldig uit!

Hoe bepaal je iemands kleurtype?

Aan de hand van gekleurde lappen stof laat ik zien welke ondertonen het beste matchen bij je huid, ogen en haar. Haar is natuurlijk makkelijk aan te passen qua kleur, dus de huid is het belangrijkste uitgangspunt. Het is fijn als je huid een frisse en jeugdige uitstraling heeft. Met de juiste kleuren ziet je huid er geweldig uit! Met de verkeerde ondertoon kan deze er oneffen, flets, vermoeid en ouder uitzien. Het is dus heel fijn om te weten welke kleuren het mooist bij je staan. Dat geldt voor je kleding, haar én make-up!

Wat zijn de trends van dit moment?

Het mooie van een kleur en stijladvies is dat dit tijdloos is. Mode is vluchtig, stijl is voor altijd… Ik wil vrouwen laten zien dat ze beter moeten kijken wat bij hen past ipv wat de huidige mode is. Wel is het leuk om te laten zien welke mooie kleurencombinaties klanten kunnen maken met de trendkleuren van het moment. Of hoe ze een tijdloze look trendy kunnen stylen. Bij iedereen is die combi weer anders en dat maakt het zo persoonlijk! Op het moment is warm groen en koel mauve helemaal hot. Het is erg mooi om deze kleuren te combineren met antraciet, donkerbruin of zwart. Dit hangt natuurlijk van je huidtype en contrastwaarden af. Ik geef op mijn blog www.destijlvraag.nl veel tips over styling, hair & trends.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Oei lastig! We gaan in ieder geval begin 2016 het interieur van de salon upgraden. Het is alweer 6 jaar geleden dat ik de salon overnam en de boel is destijds grondig verbouwd. Het is goed om bezig te blijven, dus tijd voor een nieuwe look! Verder lijkt het me heel leuk om meer trainingen te geven aan kappersondernemers mbt de kleur en stijladviezen. Dit is zo’n toegevoegde waarde voor je salon! Maar eerst heb ik nog een druk 2016 voor de boeg met veel toffe opdrachten. In de salon heb ik een topteam waardoor ik niet altijd aanwezig hoef te zijn. Natuurlijk ben ik veel in de salon te vinden en altijd in de buurt, alleen sta ik zelf minder op de werkvloer. Zo kan ik me meer op de opdrachten mbt de kleur en stijladviezen kan richten. Ik heb een geweldige job met ontzettende veel afwisseling!