Home Meer glans en kleurbehoud met Aveda Color Conserve™
Onze favorieten

Meer glans en kleurbehoud met Aveda Color Conserve™

Een aantal weken geleden werd ik verwend met een complete kleurbehandeling op maat bij een flagship Aveda salon. Mijn kleur werd helemaal afgestemd op mijn meest ideale kleur, zoals de natuur het gewild zou hebben. Dat betekende veel glans en subtiele highlights, alsof de zon mijn haar had gekust.

Logisch dat ik zo lang mogelijk plezier wilde hebben van deze prachtige kleur. Ook was ik bang dat de glans snel zou verdwijnen, zoals ik weleens eerder heb meegemaakt na een kleurbehandeling. Maar ik werd gerustgesteld; met de producten van de Aveda Color Conserve™ lijn, zou mijn kleur langer mooi blijven. En zo geschiedde. Ik gebruik de producten nu een maand. Benieuwd naar mijn ervaring?

Aveda Color Conserve™ Shampoo

Color-Conserve-shampoo-01

Deze shampoo bevat oa 'wintergroen' en kaneelschors, waardoor de kleur tegen de zon wordt beschermd. Omdat de shampoo je haar zo mild mogelijk reinigt, vervaagt je kleur niet. Wintergroen of bergthee stimuleert de bloedsomloop van je hoofdhuid. Wat mij meteen opviel tijdens het wassen is dat de shampoo zo goed schuimde. Ik had maar een heel klein beetje nodig om mijn haren mee schoon te krijgen.

Color-Conserve-shampoo-02

De shampoo ruikt niet zo sterk als ik van andere Aveda gewend ben en voor sommigen is dat een pluspunt, hoewel ik meestal fan ben van de Aveda geuren. Na het uitspoelen, voelde mijn haar meteen al zacht aan, wat wel iets zegt over de mildheid van deze shampoo. Meestal heb ik een masker nodig na het uitspoelen, maar nu moest ik het met een conditioner doen. Lees snel verder hoe dat beviel!

Aveda Color Conserve™ Conditioner

Color-Conserve-conditioner-01

Deze conditioner zou mijn haar 'sealen', waardoor de haarkleur langer levendig zou blijven en niet zou verbleken. Beschermt tegen zon, water en omgeving. Op de verpakking staat niet precies hoe lang ik de conditioner moet laten intrekken dus waarschijnlijk is het de bedoeling dat ik het meteen uitspoel. Voor de zekerheid laat ik het een minuutje intrekken. De conditioner is een dikke melkwitte substantie die ik makkelijk uit de royale tube (200ml) knijp. De geur is goddelijk en dat komt van een mix van groene thee, pijnboomschors, sinaasappelschil en druivenpit-extract.

Color-Conserve-conditioner-02

Verder bevat deze conditioner proteïnen om het haar te voeden. Meestal gebruik ik voor mijn droge haar een masker na het wassen. Deze conditioner voelt dunner aan dan wat ik normaal gebruik, maar verdeelt goed. Na het uitspoelen valt me op dat mijn haar desondanks toch lekker zacht aanvoelt.

Aveda Color Conserve™  Daily Color Protect

Color-Conserve-protect-01

Deze kleurbeschermer gebruik je als leave-in in je vochtige haar en is bedoeld om de kleur optimaal te beschermen - tot wel 6 weken lang! Je hebt een klein beetje nodig en het product komt dan ook in een kleinere tube van 100ml. De substantie is veel vloeibaarder dan de conditioner en heeft een lichtgele kleur. De geur is wel weer herkenbaar en past bij deze hele lijn. Ik masseer het goedje in mijn handdoekdroge haar, waarna ik mijn haar (met nog een beetje stylingcreme) ga föhnen.

Color-Conserve-protect-02

Deze beschermlotion is niet te verwarren met een leave-in conditioner. Het haar wordt natuurlijk wel verzorgd, maar het is vooral bedoeld als laatste stap van dit ritueel om je kleur langer te behouden. Het verzwaarde mijn haar absoluut niet en trok meteen in. Het enige dat bleef hangen was de heerlijke geur.

Conclusie

Wat me opvalt is dat mijn haar enorm gaat glanzen na gebruik, echt alsof je net de salon uitloopt nadat je je haar hebt laten kleuren. Ik gebruik deze producten nu een mand nadat ik mijn haar in de Aveda salon heb laten kleuren en highlighten en ik ben nog steeds erg blij met de glans en subtiele nuanceverschillen van de verschillende tinten. Omdat ik deze behandeling niet heb gedaan zonder dat ik de Color Conserve producten heb gebruikt, kan ik niet zeggen of het echt verschil maakt in kleurbehoud. Ik was hoe dan ook al erg onder de indruk van de Aveda kleuring en ben dat nu nog steeds.

Color-Conserve-01

Wel heb ik de shampoo en conditioner een keer gebruikt zonder de Daily Color Protect en toen vond ik dat mijn haar iets minder glansde. Ik vind het fijne producten, die als direct resultaat mijn haar laten glanzen en lekker laten ruiken.

Ook testte wij de Aveda Invati Advanced