Home Getest: Aveda Invati Advanced
Onze favorieten

Getest: Aveda Invati Advanced

De bekende bestsellers die dunner wordend haar tegengaan, zijn onlangs vernieuwd. Sinds 2012, toen deze producten werden gelanceerd, zijn ze alom geprezen; elke seconde zijn er wereldwijd 2 mensen die deze producten gebruiken! Onlangs zijn de formules aangepast en verbeterd. Haarverlies zou met 53% worden tegengegaan en het gebruik is sterk vereenvoudigd.

Zelf heb ik geen last van dunner wordend haar, maar ik was natuurlijk wel nieuwsgierig en heb de producten een keer te gebruikt. Wat mij meteen opviel, was die sterke, kruidige geur die ik heerlijk vind. De producten zijn anders dan alle andere haarproducten die ik ooit heb getest. Vooral de Revitalizer valt op en gaf mijn hoofdhuid een lekker tintelend gevoel.

Omdat ik natuurlijk niet de aangewezen persoon ben om deze producten echt te testen, vroeg ik het aan mijn vriendin die last heeft van haarverlies en extreem dun haar. Ik weet van nabij hoe erg ze dit vindt en hoeveel dingen ze al heeft geprobeerd, van extensions die te zwaar waren tot allerlei middeltjes. Haarverlies is voor vrouwen misschien nog wel erger dan voor mannen. Dus de producten gingen haar kant op en nu 4 weken later vroeg ik haar naar de eerste indruk.

Carina: "Ik kende deze producten wel. Ik bezocht ooit een AVEDA salon en daar heb ik eens de oude Invati producten als set aangeschaft. Die waren iets omslachtiger om te gebruiken, maar ik had wel het gevoel dat ze wat deden voor mijn haar, hoewel het natuurlijk geen dikke bos is geworden. Ik ben sowieso fan van AVEDA producten. De geuren zijn geweldig, de verpakking altijd in orde en ik vind het een groot voordeel dat ze zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten gebruiken. Dat ze haaruitval willen aanpakken bij de hoofdhuid, daar geloof ik ook in."

Invati-01

Invati Advanced

"De geur van alle producten is ook dit keer weer fijn. De producten hebben iets medicinaals, alsof je ze op doktersvoorschrift gebruikt. Ik was 2 a 3 keer per week mijn haar en heb deze producten steeds gebruikt. De Scalp Revitalizer gebruikte ik zelfs elke dag. Dit vind ik het fijnste product uit de hele lijn en blijf ik zeker gebruiken. Ik heb eens een soortgelijk product gehad van een ander merk, maar deze vind ik veel fijner en heb ook echt het idee dat het iets voor mijn haar doet. Het product prikt niet, maar laat mijn hoofdhuid een beetje tintelen, de substantie is fijn, het is een soort serum dat je in je hoofdhuid moet masseren.

invati-03

De shampoo vind ik het minste product uit de serie. Hij schuimt niet, waardoor ik het idee heb dat ik mijn haar een paar keer moet wassen voordat het schoon is. Ik weet wel dat dit misschien zo hoort, maar ik heb toch liever een shampoo die schuimt. Bovendien vind ik de lichtbruine kleur niet fijn om in mijn haar te smeren. De substantie is dun en melkachtig. Wat natuurlijk wel waar is, is dat je hierdoor weet dat AVEDA er geen kunstmatige kleurstoffen instopt, alleen geeft het mij niet echt een luxe gevoel.

invati-04

De conditioner vind ik wel fijn en ruikt net als de andere producten heerlijk. Mijn haar is erg droog en daarom zou ik wel een iets romiger product kunnen gebruiken, maar verder is het een prima product. Al met al ben ik wel tevreden en blijf ik de producten voorlopig gebruiken. Een maandje is natuurlijk te kort om echt effect te zien, maar ik wil het een kans geven. Ondanks dat ik de shampoo niet zo heel fijn vind ik gebruik, blijf ik dit ook gebruiken. Ik ken AVEDA en heb meerdere producten van dit merk en weet dat als ze iets maken, ze dat heel zorgvuldig doen. Daarom zal de substantie van de shampoo wel een goede reden hebben en ik hoop natuurlijk op een verbetering van mijn haar!"

invati-02

Tja, over persoonlijke voorkeuren valt te twisten, dit is de mening van mijn vriendin. Ikzelf vind de beige kleur van de shampoo geen probleem, maar ik let dan weer op andere dingen. Carina blijft de producten voorlopig gebruiken, maar is nu al fan van de Scalp Revitalizer en ik kan haar geen ongelijk geven. Ik heb het zelf niet zo nodig, maar het gevoel na gebruik ik zo lekker dat ik het af en toe ook gebruik. Ik heb soms last van een geïrriteerde hoofdhuid en zelfs daar helpt het bij. En wat voller haar vind ik alleen maar fijn, dus baat het niet, dan schaadt het zeker niet!