Home Meekijken door de ogen van een ander
Herenvak

Meekijken door de ogen van een ander

Vandaag openen wij de deur voor een vriendelijk maar onzeker ogende jongeman met een dikke bos krullen. Hij kijkt wat ongemakkelijk om zich heen en loopt mee naar een spreekkamer. Wij heten hem van harte welkom bij ons op de werkplek en vertellen hem dat hij vanaf vandaag een vaste verblijfplaats heeft en aan een nieuw traject begint met uitzicht op een reguliere woning.

"Dit is precies wat hij nodig heeft", zegt hij. Een plek waar hij eerst aan zichzelf, schulden en verslaving kan werken in plaats van overleven op straat. "Ik ben geen 20 meer, maar het is wel even omschakelen".

Dankbaarheid

Meegelopen naar zijn kamer, spreekt hij zijn dankbaarheid uit. "Het is zolang geleden dat ik een eigen kamer had, een eigen ruimte, een basis en een vertrekpunt". Hij heeft zin in een nieuwe start met de nodige steun. De sporen van het straatleven zijn nog zichtbaar maar ook de wil om hier verandering in aan te brengen.

De weerspiegeling van de spiegel

Zijn dikke bos krullen mag vandaag plaats maken voor een kort en verzorgd model. Het beeld had zoiets als een gordijn openen met zicht op een mooie zonnige dag. Dit was voor ons zichtbaar in de weerspiegeling van de spiegel. Een verandering brengt meerdere veranderingen teweeg. Mooie kleding waar hij blijkbaar zuinig op was voor het juiste moment, kwam uit zijn koffer tevoorschijn. Trainen is zijn passie, inmiddels is hij begonnen met hardlopen en straalt weer kracht uit. En zelfs een lekker luchtje ontbreekt hem niet. Hij maakt graag een praatje, in alle openheid over zijn levenslessen en ervaringen.

Gelukkige momenten

Wij bedanken hem voor het delen hiervan ! Mooi om te zien hoe hij uit zijn schulp is gekropen. Wat kunnen we veel met elkaar delen en van elkaar leren! Het herpakken van zijn zelfverzorging geeft hem nieuwe innerlijke kracht en gelukkige momenten.