Home Marlous' haar
Hair solutions

Marlous' haar

Marlous (30) is Brand Manager bij SOAP Treatment Store (www.soaptreatmentstore.com).
Passie voor… Cosmetica!
Hoe omschrijf je jouw stijl? Vrij saai, af en toe draag ik een pony, dan heb ik weer laagjes. Maar over het algemeen heb ik toch dezelfde coupe, niet te kort! Ik durf niet heel extreem te gaan, al zou ik het stiekem wel heel donkerbruin willen hebben, om te kijken hoe dat is.
Stijlicoon? Heb ik niet echt, al vind ik het haar van Catherine Zeta Jones altijd heel mooi zitten in combinatie met haar make-up en outfit.
Wat is je haartype? Ik heb veel en redelijk dik haar met een grove slag. Helaas iets beschadigd door al dat verven en föhnen in de loop der jaren. Maar föhnen  is wel nodig anders krult het heel raar.
Verf je je haar? Ja, meestal met 2 verschillende tinten en uiteraard bij de kapper. Nooit helemaal egaal maar 'kleine' plukjes voor een natuurlijker resultaat.
Originele haarkleur? Donkerblond met lichtblonde plukjes in de zomer door de zon.
Heb je haarproblemen? Mijn haar is na mijn zwangerschap erg uitgevallen, heb niet meer zo’n dikke bos als voorheen. Gelukkig komt er wel weer veel nieuw haar bij, dus ik moet maar even geduld hebben.
Favo haarproduct? Het Osmo Essence Intensive Deep Repair Mask gebruik ik als conditioner en daarna gebruik ik de Planter's Hair Protective Oil Spray, dit is een beschermende haarolie tegen de zon met van Planter's Cosmetics. Heerlijk die zomerse geur van kokos!
Waar let je op bij een product? Eigenlijk alleen of mijn haar er lekker zacht en niet vet van wordt. Geur is wel belangrijk, maar niet essentieel.
Hoeveel tijd besteed je dagelijks aan je haar? Ik denk dat ik in 15 minuten toch wel klaar ben, drogen duurt altijd iets langer dan ik zou willen.
Hoe vaak was je je haar? Elke dag, helaas. De beste tip die ik ooit kreeg was; je kunt beter iedere dag je haar wassen met een milde shampoo, dan niet wassen maar wel je haar nat maken. Denk aan je huid die droogt ook uit als je het alleen wast met water iedere dag.
Hoe is jouw haarritueel? Wassen met shampoo en conditioner onder de douche, handdoekdroog maken, goed doorborstelen en droog föhnen.
Trouw aan je kapper? Heel trouw, sinds 6 jaar ga ik naar Phillip De Ritis en ik durf niet eens meer naar een ander! Zelfs nu ik sinds een half jaar in Hilversum woon.
Hoe vaak ga je naar de kapper? Te weinig, denk 3 a 4 keer per jaar. Ik heb weleens gezegd dat hij wat minder goed moet verven, dan zou ik vaker moeten...
Wat besteed je ongeveer per bezoek? Gemiddeld € 120 per keer voor wassen, knippen, föhnen en stijlen. Vaak zit ik er wel 3 uur, hij neemt alle tijd. Voor mij een heerlijk relax moment.
Hoe belangrijk is je haar? Eigenlijk niet echt belangrijk, maar toch bepaalt het wel je gevoel. Je voelt
je gewoon niet lekker als je haar vet en futloos is. Als ik net van de kapper kom met super gestyld haar voel ik me zoooo knap! Helaas is dat gevoel de dag erna meestal weer voorbij.
Grootste haardrama ooit Heb ik eigenlijk niet. Mijn haar is nooit echt rood of paars uitgevallen. Vroeger had ik wel vaak een staart of knotje in. Als ik foto's terug zie met dat haar vast, vreselijk! Draag het misschien daarom altijd los tegenwoordig.
In de rubriek Mijn Haar worden vrouwen en mannen geïnterviewd over hun haar. Je kunt lezen over hun haarzorgen en –rituelen en wie hun inspireert. Wil je ook in deze rubriek staan? Geef je dan op door een mail te sturen naar [email protected].