Home Luizen behandelen
Hair solutions

Luizen behandelen

De meeste van ons hebben ooit een keer luizen in ons haar gehad en moesten dus snel een luizen behandeling ondergaan om de luizen te bestrijden en te voorkomen dat anderen ook luizen gaan krijgen. Maar wat als je nu luizen in je haar hebt en je wil de luizen behandelen, waar moet je eerst beginnen? Bij luizen behandelen kun je eerst een luizencontrole doen om te kijken of je wel te maken hebt met luizen, daarna kun je de hoofdluizen bestrijden. Hoofdluis behandelen kan op een paar manieren gedaan worden.

Hoe kan ik gemakkelijk hoofdluis herkennen?

luis
Ik wil de luizen behandelen, maar hoe ziet haarluis eruit? Aangezien luizen heel klein en vaak moeilijk in het haar te vinden zijn, kan het vaak lastig zijn om hoofdluis te herkennen. In het begin merk je vaak niets van deze kruipertjes. Pas na een week of twee, als de hoofdluizen toegenomen zijn zal je jeuk aan je hoofdhuid voelen. De luizen hebben in de tussentijd eitjes in het haar oftewel neten in het haar gelegd. Wil je zo snel mogelijk de luizen behandelen, probeer je dan te richten op het zoeken van een hoofdluis neten. Hoe zien neten eruit? Bij een neten verwijderen moet je eerst een neten herkennen. Echter, een luizen neten is ook niet gemakkelijk te herkennen, omdat ze namelijk kleiner zijn dan 1 mm en een wit/gele kleur hebben. Als je op zoek bent naar een neten in het haar, dan kun je dit het beste doen met een elektrische luizenkam of een assy luizenkam. Je kunt zo’n kam kopen bij de drogisterij of online bestellen.

Behandeling hoofdluis

Als je zeker weet dat je luizen en neten in het haar hebt kun je deze luizen behandelen. Allereerst kan je voor luizen behandelen gebruik maken van een hoofdluis shampoo. Een goede luizenshampoo is: prioderm shampoo. Prioderm zorgt ervoor dat de luizen en neten doodgaan door uitdroging en verstikking. Met een inwerkingstijd van vijftien minuten, vermindert deze shampoo de statische aantrekking van het haar. Hierdoor komen de hoofdluizen niet gemakkelijk op het haar en wordt het haar ongeschikt om neten op te leggen. Een ander oplossing voor luizen behandelen is azijn op het hoofd sprenkelen en uitsmeren. Dit was vroeger, in de tijd van oma een bekende luizen behandelen middel. Me behulp van de luizen azijn worden de neten losgeweekt. Zo kun je hoofdluis azijn voor een uur in het haar laten intrekken, wikkel een handdoek om het hoofd, spoel je haar daarna uit met warm water en kam het haar nog even uit met een elektrische luizenkam.