Home L'Oréal Steampod review
Onze favorieten

L'Oréal Steampod review

Steampod salonservice
Steampod-review

Het houdt het midden tussen de stijltang en een stoomstrijkijzer. De nieuwste uitvinding van L'Oréal Professionnel, de Steampod is een indrukwekkend apparaat. Er zijn 2 variaties van de L'Oreal Steampod: een voor gebruik door kappers in de salon en een voor thuisgebruik. De tang is hetzelfde, het verschil zit hem in een groter waterreservoir voor de salonvariant. De tang zelf is redelijk groot en zwaar, maar ligt wel fijn in de hand. Bijzonder zijn de fijne kammetjes aan een kant van de tang die ervoor zorgen dat de haren mooi verdeeld worden over de platen. Stoom zorgt ervoor dat de schubbenlaag van het haar wordt geopend, waardoor productopname maximaal is. In de pop-up store van L'Oréal Professionnel in de Kalverstraat in Amsterdam heb ik m'n 1e Steampod behandeling gekregen. Lees hier mijn ervaring.

Steampod-treatment

Eerst wordt m'n haar gewassen met de shampoo en conditioner uit de Mythic Oil lijn. Daarna wordt het  bijna droog geföhnd en wordt de speciale Steampod leave-in crème voor fijn haar aangebracht. Dit product zou mijn haar beschermen tegen de hitte van de tang en het extra conditioneren. Er wordt geen serum gebruikt omdat dit te zwaar voor mijn haar zou zijn. Dan wordt de Steampod tevoorschijn gehaald. De tang zit vast aan het waterreservoir en de stoom komt door het dikke snoer. Je moet de tang met de goede kant naar je hoofd gebruiken. Dat en het feit dat de tang redelijk zwaar is, maakt het volgens mij lastig voor thuisgebruik. Misschien een kwestie van goed oefenen. Ik was blij dat het voor mij werd gedaan in deze steampod salon!

Steampod-popup-store

Plukje voor plukje, wordt mijn haar tussen de tang gelegd, net als bij een gewone stijltang. Groot verschil is dat de stijltang je haar als het ware samenknijpt; de platen van de Steampod raken elkaar niet, waardoor je haar er los tussen ligt. Dit lijkt me beter voor het haar, de hitte wordt er niet helemaal op losgelaten. En nu begrijp ik ook waarom de stoom haar werk moet doen. Een gewone stijltang 'knijpt' het product in het haar, bij de L'Oreal Steampod wordt het product er 'ingestoomd'. De kapster vertelt me dat je er ook golven mee kunt maken, omdat het haar anders snel 'plat' wordt. Na afloop ziet mijn haar er glad uit, steil op mijn hoofd, iets uitwaaierend in losse golven. Als ik het terugzie op de foto, valt me al op hoe plat mijn haar op m'n hoofd zit. De volgende dag begrijp ik pas wat ze bedoelde; mijn haar ziet er helemaal steil uit en daardoor eigenlijk futloos. Het glanst wel mooi maar er is met geen mogelijkheid volume in te krijgen. Ik, die altijd kampt met pluizig haar, kampt nu met een ander probleem: plat&glad haar! Deze L'Oreal Steampod is inderdaad veel krachtiger dan een reguliere stijltang, misschien wel iets te krachtig voor mijn haartype. Ik kan me voorstellen dat het een geweldig product is voor vrouwen met dik weerbarstig haar dat neigt naar pluis. Ze moeten wel sterke armspieren hebben, want een behandeling duurt best lang en het is geen lichtgewicht apparaat.

Steampod-systeem

CONCLUSIE?
Innovatief product, echt anders dan alles wat ik hiervoor het gezien. Voordelen zijn dat de platen elkaar niet raken en dus het haar niet zo erg beschadigen. Bovendien zal de stoom wel echt iets goeds hebben gedaan, want mijn haar glansde heel mooi na afloop. Gaat pluis echt 100% tegen, zelfs de volgende 2 dagen nog. Ook dit had ik nog niet eerder meegemaakt, behalve toen ik een keratine behandeling had. Nadelen zijn het gewicht van de tang en het feit dat je hem maar in een richting kunt gebruiken. Het heeft dus even oefening nodig (en wellicht wat armspier oefeningen) voor thuisgebruik. Ook is het apparaat vrij groot, zelf met een kleiner waterreservoir. Het is niet iets dat je snel opbergt en neemt behoorlijk wat ruimte in je badkamer in beslag. De prijs is vrij hoog, ongeveer €170. Het is dus een echte investering. Maar sommige kwaliteitsföhns kosten hetzelfde en je doet er natuurlijk lang mee. Je haartype moet wel geschikt zijn voor deze krachtpatser. Vrouwen met dun en fijn haar kunnen hem beter laten staan. Maar als je dik en weerbarstig haar hebt, kan deze tang uitkomst bieden en dagenlang voor mooie gladde lokken zorgen.

Ook getest! De Dyson Corrale