Home Leukste Kapsalon van Nederland: de uitslag
Events & Awards

Leukste Kapsalon van Nederland: de uitslag


Gisteren was de finale van de Leukste Kapsalon van Nederland verkiezing. De 12 provinciewinnaars en winnaars van de Groene- en Creativiteits Award togen naar Utrecht voor de ontknoping en de prijsuitreiking. Er waren 2 awards te vergeven: de publieksprijs (kapsalon met de meeste stemmen en het hoogste cijfer) en de juryprijs (kapsalon die het beste werd bevonden door de vakjury). Om voor de juryprijs in aanmerking te komen, moesten alle provinciewinnaars in 3 minuten vertellen waarom zij de leukste salon van Nederland waren. De jury bestond uit Jos Kennis (vakblad De Kapper), Judith Bouwman (Warchild) en ikzelf voor WieWatHaar.

Wat opviel was het enorme enthousiasme van de kappers. Ze waren van heinde en ver gekomen met mood-boards, video's, gepofte aardappels ('zeuters') en zelfgebakken koekjes. We begonnen te merken waarom al hun klanten zo warm waren gelopen voor deze salons. Sommige salons doneerden zelfs een bedrag per uitgebrachte stem voor een van de goede doelen. Hartverwarmend! Wat bij elke presentatie duidelijk werd was de passie en betrokkenheid voor het vak, hun medewerkers en hun klanten. Ik hoorde diverse keren het belang van goed advies geven aan de klant, kijken naar de klant en vooral goed luisteren.

Enkele opvallende quotes: 'Trots op ons team" (Martine Hair + Beautysalon), "Ons sleutelwoord is vriendschap" (Style & Beauty), "We gebruiken ons boerenverstand" (van den Berg), "Klanten zijn gasten" (Hairblitz), "Klanten voelen zich thuis" (Haarzaak), "Kapper zijn is niet alleen een vak, het is een lifestyle" (Anja en Loek).


Het was dan ook moeilijk een keuze te maken. Uiteindelijk vonden we alle drie dat er 2 duidelijk uitsprongen. Kapsalon Style & Beauty, 2 jonge enthousiaste Friese vriendinnen die op hun 19e samen besloten kapster te worden en een eigen salon te beginnen. Nu, ruim 6 jaar later hebben ze er 2 medewerksters en 4 stagiaires bij. Hun presentatie zat goed in elkaar en was een leuke mix van persoonlijk vertellen en een filmpje dat beelden van de salon en klanten liet zien. En Kapsalon Anja en Loek. Jessica gaf de presentatie alleen. Zonder enige poespas of hulpmiddelen wist ze ons te boeien. Ze vertelde dat haar opa de zaak al in 1938 was begonnen en dat zij nu de 3e generatie is in de salon. Ze sprak vol overtuiging en passie, met oog voor de kern van het vak: aandacht voor de klant, bijscholing en fijne werksfeer. Uiteindelijk viel onze keuze toch op Kapsalon Style & Beauty.

WieWatHaar had nog een verrassing in petto voor alle winnaars: een jaar lang gratis het PLUSpakket, waarmee deze salonhouders hun pagina optimaal online kunnen presenteren. Daarnaast kreeg de winnaar van de juryprijs het complete mediapakket dat binnenkort via WieWatHaar te bestellen is: een website met alle toeters & bellen, een mobiele website en een Twitter- en Facebookpagina op maat. Alle hulpmiddelen om volledig te kunnen profiteren van de voordelen van internet, de nieuwe manier om klanten aan te trekken!

Hoofdprijs: het Media Pakket bestaande uit website, mobiele site en social-media pakket.

Ook de vertegenwoordigers van de goede doelen waren blij. Voor iedereen die had gestemd, hadden de sponsoren van dit initiatief €0,05 gedoneerd aan het goede doel van de keuze van de stemmer. War Child, Pink Ribbon en Cliniclowns kregen stuk voor stuk cheques aangeboden met flinke bedragen waar ze weer veel goed werk voor kunnen doen.

Het was een geslaagde middag. We feliciteren alle winnaars en wensen hun veel succes toe!

All award winnaars
Vakjury: Style & Beauty uit Burgum
Landelijke Publieks Award: Hands for Hair
Groene Award: Hair Seasons
Creativiteits Award: Haarmode van Hees, Kapsalon Anja en Loek, Kapsalon Impuls

Alle provincie winnaars
Provincie Noord-Brabant: Haarmode van Hees Boxtel uit Boxtel
Provincie Friesland: Style & Beauty uit Burgum
Provincie Groningen: Kapsalon Aura uit Groningen
Provincie Noord-Holland: Hairblitz Amstelveen uit Amstelveen
Provincie Zuid-Holland: Haarzaak uit 'S-Gravendeel
Provincie Flevoland: Simone's Hairfashion uit Marknesse
Provincie Gelderland: Martine Hair + Beautysalon uit Hengelo
Provincie Overijssel: Hands for Hair uit Hengelo
Provincie Zeeland: Prohair uit Vlissingen
Provincie Utrecht: Haarmode Lydia uit Wilnis
Provincie Limburg: Anja en Loek uit Horst
Provincie Drenthe: Kapsalon van den Berg uit Ruinerwold

Iedere salon kreeg het PLUSpakket

Marit Heemskerk | WieWatHaar
Foto's: Erik Peek